Søker
Vennligst Vent

Zürich

mar, 21 || No Comments |

Selv om Zürich er Sveits største by med en befolkning på om lag 400.000, er den likevel relativt liten i Europeisk målestokk. Zürich er imidlertid en by det er lett å bli glad i. Byen fremstår nemlig som både ren og velholdt. Attraksjonene er mange, utelivet lystig og shoppingmulighetene gode. Når Zürich i tillegg regnes som en av Europas aller tryggeste storbyer, er det ikke rart at stadig flere nordmenn legger storbyferien nettopp hit.

Shopping i Zürich

Er du glad i shopping, vil du finne byen interessant. Her er nemlig butikkutvalget stort og bredt. Lommekniver, sjokolade og klokker er tradisjonelt svært populære varer blant byens besøkende. Bahnhofstrasse og paralellgaten Löwenstrasse regnes av de fleste som de mest fremtredende shoppinggatene i byen. Det er også i disse gatene du vil finne de mest eksklusive butikkene. Det betyr dessverre også at prisnivået er høyt. Men fortvil ikke, ønsker du ikke å svi av en liten formue på shoppingrunden, beveger du deg heller ned til gamlebyen og Niederdorfstrasse og Oberdorfstrasse. Disse gatene inneholder nemlig en rekke spennende forretninger.

Besøk byens anerkjente dyrehage

En av de store attraksjonene i Zürich, er byens anerkjente dyrehage Zürich Zoo. Den er økologisk driftet, det vil si at dyrene lever i et så naturlig miljø som overhodet mulig. Dette er antageligvis også årsaken til at mange hevder at dyrehagen er blant Europas beste. I dyrehagen vil du oppleve et bredt utvalg av dyrearter. Du vil blant annet kunne stifte nærmere bekjentskap med blant annet seler, pingviner, løver, tigere og elefanter.


Besøk kunstmuseet

Er du kunstinteressert bør du legge turen innom byens kunstmuseum fra 1910. Kunstmuseet i Zürich inneholder nemlig et stort og bredt utvalg av anerkjente kunstverk. De tidligste verkene i museets besittelse, stammer helt fra middelalderen. Her vil du blant annet kunne beskue verker av blant annet Monet, Munch og Giacometti.

Leave a Reply