Søker
Vennligst Vent

Zakynthos

jun, 11 || No Comments |

Zakynthos ligger i det joniske hav og er den tredje største av de joniske øyene, kun slått av Kefalonia og Korfu. Et mildt klima kombinert med mye regn i løpet av vinteren, har gjort Zakynthos svært frodig og vakker. Hvilket soltørste nordmenn ser ut til å sette stadig større pris på. Vi legger nemlig stadig oftere kursen hit. Det beste tidspunktet å besøke øya på er i perioden mai til oktober.

Havskilpaddene i Laganasbukten

På Zakynthos finnes det gode muligheter for å oppleve den utrydningstruete langhalsete havskilpadden «Caretta Caretta». Hekkestedet for disse havskilpaddene er bukta Laganas. I begynnelsen av juni kommer havskilpaddene i store antall, for å grave ned sine egg i Laganasbukten. Ønsker du å oppleve Laganasbukten og havskilpaddene så er det fullt mulig. Det går nemlig en rekke guidete båtutflukter til Laganasbukten, hvor formålet med turen er å få øye på havskilpaddene.


Strender på Zakynthos

På øst og sydkysten av Zakynthos vil du finne de flotte, langgrunne og barnevennlige strendene. Enkelte av disse strendene er imidlertid inngjerdet og ilagt visse restriksjoner som følge av de utrydningstruete havskillpaddene «Caretta Caretta». De fleste av disse strendene er finkornete og har utleie av både strandstoler og parasoller. Noen har sågar et godt tilbud av vannaktiviteter samt utleie av både pedalbåter og motorbåter. Leier du en motorbåt har du mulighet til å nå noen av de mer uberørte strendene langs øyen, som kun kan nåes med båt på grunn av de enorme klippene som omgir dem.

Perfekt utgangspunkt for øyhopping

Zakynthos har egen flyplass og to havner. Dette gjør Zakynthos til et utmerket utgangspunkt for den som planlegger noe øyhopping under ferieturen. Fra havnen i Agios Nikolaos går det båt videre til Kefalonia, og fra hovedhavnen i Zakynthos by går det flere båter til fastlandet.

Vær og temperatur

Zakynthos har i likhet med de andre greske øyene et behagelig middelhavsklima. I juni, juli, august og september ligger temperaturene i gjennomsnitt på mellom 27 og 30 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller heteste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller reise helt på begynnelsen eller helt på tampen av sesongen. Det vil si mai eller oktober. Da ligger temperaturene i snitt på rundt 22 grader.

Leave a Reply