Søker
Vennligst Vent

Wien

jun, 11 || No Comments |

Like ved Donau ligger den østerrikske storbyen Wien. Den er verdenskjent for sitt rike kunst og kulturliv. Praktfull, elegant, klassisk og majestetisk er gjerne ord en tar i sin munn for å beskrive byen. Wien er nemlig en ordentlig skjønnhet. Byen har klart kunststykket med å bevare sin klassiske skjønnhet, samtidig som den har utviklet seg til en topp moderne storby.

Shopping i Wien

Wien byr på et stort utvalg av shoppingmuligheter. Skulle du ønske ekslusive varer, så er Wien et eldorado. Byen byr nemlig på en nærmest endeløs rekke av kjente designerforretninger, ekslusive antikvitetsforretninger og praktfulle kunstgallerier. Enkelte av disse forretningene er sågar merket med KUK, noe som ganske enkelt betyr at forretningen er en offisiell hoffleverandør. Dette merket er også nærmest ensbetydende med kostbare varer. Mesteparten av disse foretningene finner en rundt Kärtner Strasse og gatene Graben og Kohlmarkt. Synes du dette hørtes i overkant kostbart ut så finnes det selvfølgelig rimeligere alternativer. Shoppinggaten Mariahilferstraße byr eksempelvis på et variert utvalg av forretninger og shoppingsentre. Et annet utmerket alternativ er loppemarkedet Alt Wiener Flohmarkt i Kettenbrückengasse.

Julemarkedet Christkindlmarkt

Wien er også verdenskjent for sine mange julemarkeder. Christkindlmarkt ved rådhuset er det mest kjente av disse. Skulle du reise til Wien i adventstiden så bør Christkindlmarkt absolutt besøkes. Her kan du ta inn julestemningen og gjøre julehandelen samtidig.

Stefansdomen

Den katolske katedralen Stefansdomen er hovedsetet til erkebiskopen i Wien. Den ble bygget i 1147, men har i ettertid blitt påbygd flere ganger. Noe som har ført til at du i dag, nærmest blir lamslått av katedralens størrelse og skjønnhet. Katedralen er bygget i gotisk stil og ruver hele 139 meter over bakken. Den er viet til skytshelgenen St. Stefan, som av mange regnes som den første kristne martyr.


Mozarthuset

Musikkgeniet Mozart bodde deler av sitt liv i Wien. Her skrev han blant annet klassikeren Figaros bryllup. Ønsker du å fordype deg mer i Mozarts historie kan du legge turen innom Mozarthuset i Domgasse 5. Huset på omlag 1.000 kvadratmeter gir deg et enestående innblikk i Mozarts liv.

Verdens eldste dyrepark

Har du barn vil et besøk til Schönbrunn dyrepark være en god ide. Dette er faktisk verdens eldste dyrepark. Den åpnet dørene så tidlig som i 1752. Her kan du oppleve elefanter, tigere, pandaer, koalabjørner, løver, pingviner og masse andre dyr.

Leave a Reply