Søker
Vennligst Vent

Reisetips Warszawa

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Warszawa |
Warszawa

Warszawa (CC BY 3.0)

Warszawa er med sine omlag 1.700.000 innbyggere Polens største by og landets hovedstad. Warszawa er med andre ord en svært stor by i europeisk målestokk. Byen har etterhvert blitt et svært populært reisemål. Mye av grunnen er nok at prisnivået i Warszawa er svært behagelig sammenlignet med hjemme. Her er det med andre ord gode muligheter for å få gjøre noen skikkelige feriekupp.

Shopping

Skal du på handletur i Warszawa, er gatene Chimelna og Nowy Swiat gode alternativer. Begge gatene byr på et bredt utvalg av forretninger. Et bredt utvalg av forretninger finner du også i de enorme kjøpesentrene Zlote Tarasy og Arkadia. Begge disse sentrene er på rundt 2 – 300.000 kvm. Innenfor dørene på kjøpesentrene finner en alt fra kjente europeiske kjedebutikker til eksklusive designforretninger som Tommy Hilfiger og Hugo Boss.

Warszawa er kjent som en rimelig shoppingby i europeisk målestokk. Spesielt landets lokale varer er som regel svært hyggelig priset. Da er det ikke rart at turistene ofte pakker krystall og ravsmykker med seg fra Warszawa. De beste kjøpene gjør du antageligvis på byens utendørsmarkeder. Bazar Nei Kole kan i så måte være et utmerket valg. På dette markedet kan du finne et stort utvalg av antikviteter, frimerker, krystallprodukter, malerier, klokker og skulpturer.

Gamlebytorget

Det flotteste området i Warszawa er utvilsomt hjertet av gamlebyen, hvor du finner markedsplassen Rynek Starego Miasta. Sentrert på markedsplassen er det en vakker statue av en havfrue. Havfruen har siden 1300 – tallet vært et sentralt symbol for Warszawa. Rundt markedsplassen kan en spasere langs gamlebyens brosteinsbelagte gater og nyte de praktbyggene. Dette området er i den senere tid innlemmet i UNESCOS liste over verdensarv.

Det kongelige slott

Legg gjerne inn et besøk til det kongelige slott når du er i Warszawa. Slottet som stammer fra 1300 – tallet. Det ble av mange regnet som et av Europas mest fasjonable slott, før det under 2. verdenskrig ble ødelagt. Slottet ble imidlertid gjenoppreist til sin opprinellige prakt etter krigen og sto ferdig i 1984. Her kan du ta turen inn å oppleve deler av slottets haller og saler. Vel inne kan du også studere de mange kunstverkene som finnes utstilt inne i slottet.

Bestill hotell

Bestill hotell i Warszawa gjennom hotels.com

Comments are closed.