Søker
Vennligst Vent

Venezia

jun, 11 || No Comments |

Venezia må nok regnes blant de mest romantiske byene i verden. Mang et kjærestepar har opp gjennom årene, padlet gjennom Venezias praktfulle kanaler i en gondol. Venezia ligger på 118 øyer og består av omlag 150 kanaler og rundt 400 broer. Følelsen av å reise tilbake i tid er på mange måter nærliggende, hvis en skal forsøke å beskrive denne spesielle byen.

Severdigheter i Venezia

Doge var tittelen på statsoverhodet i den italienske republikken Venezia. I Venezia ble ordningen med doger praktisert i hele 1100 år. Ordningen ble imidlertid avviklet i forbindelse med Napoleonskrigene. Dogepalasset i Venezia er fra 900-tallet å fungerte en gang i tiden som Dogens residens, samt som rettslokale og regjeringsbygg. Ønsker du å se nærmere på Dogepalasset så finner du det lokalisert rett ved Markusplassen og Sukkenes bro.

Markuskirken, også kjent som Church of Gold ligger også ved Markusplassen. Markuskirken er utvilsomt den mest kjente av kirkene i Venezia. Markuskirken, designet i bysantinsk arkitektur, er rikt dekorert med mosaikker i både kupler og hvelv. Kirken har fem kupler, hvorav den flotteste går under navnet Moseskuppelen.

Mellom Markusplassen og Piazzale Roma går det en rekke båtbusser på Grand Canal. Disse båtene gir deg en enestående mulighet til å nyte den romantiske atmosfæren, samt beundre den vakre arkitekturen. Rialtobroen fra 1500 tallet er nok et av de mest imponerende byggverkene i byen. Dette var i en årrekke den eneste broen som krysset Grand Canal. Rialtobroen er en steinbro designet av Antonio da Pronte. Broen har to parallelle gater, samt en rekke butikker og utsalgssteder langs gatene.


Besøk kunstmuseet Accademia

Kunstmuseet Accademia inneholder en mengde flott venetiansk kunst fra over fem hundreår. Her kan du vandre gjennom museets 24 saler og beundre kunstverk fra blant annet Titian, Venorese og Tintoretto. Vi anbefaler at du drar hit ved åpningstid som er 0815 for å unngå køene som oppstår utover dagen.

Stive priser

Venezia er Italias dyreste by, hvilket gjør shopping til en kostbar affære her. Utvalget er det imidlertid ingenting i veien med. I området rundt Markusplassen ligger de mest eksklusive forretningene. Her finner du blant annet butikker som fører Armani, Prada, Boss og Versace. Det ligger også enkelte antikvitetsbutikker i byen, men prisnivået er relativt høyt også her. Er du ute etter et flott shoppingminne fra Venezia kan en karnevalsmaske være et utmerket alternativ. Maskene får du i alle mulige størrelser og er noe Venezia er kjent for.

Leave a Reply