Søker
Vennligst Vent

Unngå en høy mobilregning etter ferien

jun, 11 || No Comments |

De aller fleste av oss både har med oss og bruker mobilen på ferieturen. Bruken omfatter både samtaler, SMS, MMS og datatrafikk. Spesielt datatrafikken kan fort vise seg å bli en kostbar fornøyelse. Her kan prisene fort sprette over 100 kr per MB. Grunnen til dette er at du betaler en roamingavgift når du surfer på mobilen i utlandet. Datatrafikken kan derfor føre til en skyhøy mobilregning.

Sjekk teleoperatør og samarbeidspartnere

Prisene på mobil vil varier ut fra hvilken teleoperatør du har abonnement hos. Mange teleoperatører har i dag ulike pakkeløsninger som gjør mobilbruken rimeligere i EU, Norden osv. Sjekk også prisene til samarbeidsoperatørene i utlandet. Du blir som regel automatisk tilkoblet en av samarbeidsoperatørene i det du kommer til utlandet. Denne kan imidlertid skiftes manuelt på din telefon. Det kan faktisk være store summer å spare på å bruke den rimeligste samarbeidsoperatøren kontra den dyreste. Sjekk derfor prisene på de samarbeidsoperatørene som er tilknyttet din teleoperatør.

EU har satt iverk tiltak

EU har besluttet at roamingutgiftene skal avskaffes i hele EU/EØS området innen utgangen av 2015. Når dette vedtaket trer i kraft vil det være mulig å bruke mobilen i hele EU/EØS området uten at mobilregningen skyter til værs. Vedtaket gjelder imidlertid kun i EU/EØS området. Det vil med andre ord si at en fremdeles må være forsiktig med mobilbruken i resten av verden.


Slå av roamingfunksjonen

Du kan selv gjøre tiltak for å hindre telefonen i å bruke datatrafikk i utlandet. Det er faktisk ganske enkelt, alt du trenger å gjøre er å slå av roamingfunksjonen på telefonen. Når roamingfunksjonen er avslått vil ikke telefonen kunne utveksle data med telefonnettet. Samtaler og SMS meldinger vil du fremdeles kunne motta.

Benytt wifi for en billigere mobilregning

Mange hoteller, kafeer og andre instanser har wifi. Kobler du deg opp på et slikt trådløst nett, kan du selvfølgelig bruke så mye datatrafikk du måtte ønske, uten at det kommer til å synes på din mobilregning.

Leave a Reply