Søker
Vennligst Vent

Terracina

jun, 11 || No Comments |

Feriebyen Terracina ligger strategisk plassert midt mellom Roma og Napoli på den italienske solkysten. Byen har omlag 40.000 innbyggere, et tall som kjapt mangedobles under høysesongen. Her finner du lange flotte sandstrender, imponerende middelalderbygninger, gamle romerske ruiner og en sjarmerende gamleby. I Terracina har du muligheten til å kombinere badeferien, med spennende utflukter til blant annet storbyen Roma og oldtidsbyen Pompei.

Ferie i Terracina

Terracina har alle ingrediensene vi forbinder med sydenferien. Kilometer på kilometer med kritthvite sandstrender, behagelige temperaturer og mange soltimer. Det er derfor rart at ikke flere sydenturister har oppdaget denne perlen. Flesteparten av byens gjester er nemlig fremdeles italienere. Det finnes det ikke noen logisk grunn til. Fordelen er imidlertid at byen på denne måten har beholdt mye av det italienske særpreget.

Jupitertempelet på San Angelo høyden

På San Angelo høyden over byen, troner ruinene av det eldgamle Jupiter-tempelet. Tempelet ble bygget omlag 400 år f.kr. Tempelruinene er i seg selv et imponerende skue, men sammen med den imponerende utsikten du har over byen, blir det en fabelaktig attraksjon. Turen opp til tempelet kan være tung i solheten, da er kjekt og vite at det i dag ligger en liten bar på baksiden av tempelet. Et perfekt sted å slukke tørsten og hente krefter til spaserturen ned igjen.


Opplev oldtidsbyen Pompei

Terracina er et glimrende utgangspunkt for en utflukt til oldtidsbyen Pompei. Den romerske byen Pompei ble som kjent fullstendig begravd av flere meter med aske, etter et vulkanutbrudd i år 79 e.kr. Byen ble liggende urørt under asken i flere hundre år, som et ordentlig vitnesbyrd om hvordan livet i en ekte romersk by må ha fortonet seg. Først på 1700 tallet ble byen gjenfunnet og utgravd. Både bygninger og gjenstander har klart seg bemerkelsesverdig godt, på tross av asken som hadde tynget dem i alle disse årene. I dag gir Pompei oss en unik anledning til å forstå hvordan livet fortonet seg i en romersk by for omlag 2000 år siden. Byen er nå i dag en av Italias desidert største turistattraksjoner. Det kan derfor være lurt å avlegge oldtids byen en visitt når en først befinner seg i nærheten.

Kombiner Terracina med en utflukt til Roma

Skulle du bli lei av sol og bad, så kan kanskje en utflukt til Roma friste. Distansen er på ingen måter avskrekkende. Storbyen ligger nemlig bare 10 mil nord for Terracina. I Roma kan du besøke enorme turistattraksjoner som Colosseum, Vatikanmuseet, Peterskirken, Pantheon og Forum Romanum. Alle i seg selv gode grunner til å avlegge Roma et besøk.

Leave a Reply