Søker
Vennligst Vent

Tallinn

jun, 11 || No Comments |

Prisgunstige Tallinn er en svært vakker by. Noe stadig flere nordmenn er i ferd med å oppdage. Tallinn ligger lokalisert helt nord på den baltiske halvøy og har en befolkning på omlag 400.000. De rimelige hotell og flyprisene, kombinert med billig shopping og mange severdigheter, har bidratt til at turistene nå strømmer til Tallinn som aldri før.

Alexander Nevsky katedralen

Katedralen i ny-russisk stil med fem kupler, har blitt en av Tallinns desidert største severdigheter. Denne ortodokse kirken ble bygd mellom år 1894 og år 1900. Katedralen er fremdeles den dag i dag en fullt operativ russisk-ortodoks kirke. Legger du turen forbi katedralen så anbefales det å ha med fotoapparatet, bygningen fortjener nemlig og foreviges.

Olavskirken

En annen kirke som fortjener et besøk er Olavskirken. Den er med sine 123 meter fra bakken til spiret et imponerende skue. Det antas at kirken er fra 1200- tallet og at den var sentrum for datidens skandinaviske miljø i Tallinn. Kirken er som du sikkert har gjettet i form av navnet viet til Olav den hellige. I dag er Olavskirken en velfungerende baptistkirke.

Besøk byens museer

Er du glad i museer, så kan Tallinn friste med blant annet et kunstmuseum og et bymuseum. Kunstmuseet byr på estisk kunst fra 1800- tallet og frem til midten av 1900- tallet, samt et lite utvalg av europeiske og russiske kunstnere. Bymuseumet derimot gjør et solid forsøk på å fortelle Tallinns historie i form av bilder, filmer og ulike gjenstander.


Estisk mat

I Tallinn kan du nyte estisk mat for en rimelig penge. Den lokale estiske maten har hentet mye av sin inspirasjon fra Tyskland og Russland, og er kjent for å ha både rimelige priser og store porsjoner. Du finner selvfølgelig også et bredt utvalg av internasjonale restauranter i byen, hvis den lokale maten mot formodning ikke skulle falle i smak.

Shopping i Tallinn

I Tallinn finner du varer fra både øst og vest i skjønn forening. Prisene er ganske rimelige og spesielt håndverksproduktene holder meget god kvalitet. Du finner en lang rekke butikker i den gamle bydelen Vanalinn, som fører slike håndverksprodukter. Byen huser også flere utendørsmarkeder. Ved disse kan du shoppe suvenirer fra den gamle Sovjet tiden. Det finnes mange shoppingsentre i og rundt Tallinn, og det popper stadig opp fler. Noen av de mest kjente er nok Tallinna Kaubamaja, Viru Center og Stockmann.

Leave a Reply