Søker
Vennligst Vent

Sydney

jun, 11 || No Comments |

Med en befolkning på over 4 millioner er Sydney Australias største by. Storbyen er en global turistdestinasjon som tiltrekker seg over to tredjedeler av landets turistmasse. Her finner du kjente og kjære severdigheter som operahuset, Bondi Beach, Taronga Zoo, Sydney Aquarium og Harbour Bridge.

Shopping

Storbyen byr på gode shoppingmuligheter. Du skal ikke se bort fra at du vil ha med deg hjem en australsk suvenir. Da er det mange som velger de tradisjonsrike og alltid like populære boomerangene. Dette er en typisk suvenir som du vil finne på nesten hvert eneste gatehjørne. Den vakre aborginerkunsten er også svært populær. Mye av dette er utsøkt håndarbeid av ypperlig kvalitet. Er du derimot på utkikk etter fasjonable forretninger er gatene Castlereagh Street og Elizabeth street gode utgangspunkt.

Sol og bad på Bondi Beach

Er du glad i strandlivets gleder med surfing, solbading og dykking så er Sydney på mange måter det perfekte reisemål. Brede og langstrakte sandstrender med mye sol og flotte bølger har med tiden blitt et av byens mange kjennetegn. I og rundt Sydney finnes det en rekke ulike strender, med Bondi Beach, Coogee Beach, Manly Beach og Palm Beach som de mest besøkte.

Harbour Bridge og Operahuset i Sydney

Det særpregete operahuset i Sydneys havn er byens turistmagnet nummer en. Operahuset har blitt et ikon for både Sydney og Australia. Byggverket tiltrekker seg daglig turister i strie strømmer, de fleste av disse med minimal interesse for opera. Ikke langt fra operahuset ligger Harbour Bridge, en vakker stålbro som spenner over Sydney Harbour. Broen er 1149 meter lang og 49 meter lang. Den benyttes til både tog, bil og passasjertrafikk. Den ble bygget så tidlig som i 1932 og var med sine 134 høydemeter i en årrekke Sydneys høyeste byggverk. I dag fungerer den i likhet med operahuset som et berømt landemerke i storbyen. Harbour Bridge er også sentrum for Sydneys berømte nyttårsfyrverkeri.


Ferieopplevelser

Når en ferierer så ønsker en gjerne noen unike ferieopplevelser. I Sydney kan et besøk til Australian Museum være en slik opplevelse. Museumet er australias eldste og ble grunnlagt så tidig som i 1827. I 1859 ble museet åpnet for almennheten. I dag regnes Australian Museum som et av verdens ledende museer innenfor naturhistorie, antropologi og naturvitenskap.

Har du barn med på reisen, så kan et besøk i parkene Taronga Zoo og Sydney Aquarium anbefales. Taronga Zoo som åpnet i 1916 er en av verdens største dyreparker. Her finner en omlag 3000 dyr fordelt på over 300 ulike arter. De Australske dyrene kenguru, koala, dingo er selvfølgelig godt representert her.

Nord for Pyrmont Bridge ligger velkjente Sydney Aquarium lokalisert. Dette er et av verdens største akvarier og inneholder over 650 ulike arter. Du vil blant annet kunne oppleve haier, seler, krokodiller og blekkspruter under besøket. For å kunne oppleve disse skapningene på virkelig nært hold er det utarbeidet en rekke glasstunneller under vannet. Dette gir besøket til Sydney Aqaurium en ekstra dimensjon. Du skal ikke se bort fra at du skvetter en og annen gang, idet havets skapninger suser forbi over hodet ditt.

Leave a Reply