Søker
Vennligst Vent

Strender i Sydney

sep, 27 || No Comments |

Er du glad i strandlivets gleder med surfing, solbading og dykking så er Sydney på mange måter det perfekte reisemål. Brede og langstrakte sandstrender med mye sol og flotte bølger har med tiden blitt et av byens mange kjennetegn. I og rundt Sydney finnes det en rekke ulike strender det kan være verdt å oppsøke under reisen.

Bondi Beach

Det er ikke mange andre strender rundt om i verden, som kan vise til en tilsvarende status som Sydneys Bondi Beach. Du bør for all del ikke ha forventninger om en stille og fredelig strand. Atmosfæren som omgir Bondi er nemlig det stikk motsatte. Bølgene som slår inn mot land kan til tider være både store og majestetiske, hvilket surferne vet å sette pris på. Parallelt med Bondi finner du strandpromenaden Campbells Parade.

Coogee Beach

Coogee Beach er Sydneys «såkalte bystrand» og ligger 6 kilometer fra Bondi Beach. Det er anledning å vandre mellom disse strendene. Vandreturen blir kalt The Coastal Walk. Velger du å gå The Coastal Walk vil du passere en rekke mindre strender som Tamarama Beach og Bronte Beach på turen. Selv om Coogee på langt nær er like energisk som Bondi Beach, er den likevel en av de best besøkte strendene rundt Sydney.


Manly Beach

Manly Beach er en av Australias mest berømte surfestrender. Den langstrakte stranden er imidlertid vel så populær blant backpackere og barnefamilier. Den myke herlige sanden er nemlig perfekt for en avslappende dag i solen. Den enkleste måten å nå Manly Beach, er å ta fergen fra Circular Quay, like ved Sydney Opera House til Manly Wharf. Fra Manly Wharf er det fullt mulig å spasere til Manly Beach.

Palm beach

Omlag 1 times kjøretur utenfor Sydney ligger populære Palm Beach, blant annet kjent fra TV-serien Home And Away. Palm Beach har en langt roligere atmosfære en Bondi, det er kanskje derfor Palm har blitt en populær helgeutflukt for Sydneys befolkning. Ved Palm Beach går det i sol, bad og surfing fra morgen til kveld.

Leave a Reply