Søker
Vennligst Vent

Shopping i Sydney

sep, 27 || No Comments |

Sydney er en spennende shoppingby. Her finnes et stort og variert vareutvalg, som er egnet til å tilfredsstille de aller fleste av oss. Bybildet preges av store motehus, kjedebutikker, antikvitetsforretninger, spesialbutikker, basarer og spennende markeder. Det er med andre ord gode muligheter for å fylle handleposene i Sydney.

Handlegater

En av byens viktigste handlegater er Oxford Street. Gaten strekker seg fra Hyde Park gjennom Paddington og videre til Centenniel Park. Her ligger noen av Australias beste mote og designerforretninger, gullsmeder, gavebutikker, bokhandlere og musikkforretninger. Gaten inneholder i tillegg en rekke restauranter og barer, hvor du kan unne deg et lite avbrekk fra shoppingen. Oxford Street er i tillegg berømt for sitt livlige natteliv.

Gatene George Street og Pitt Street er også verdt å avlegge en visitt. Her ligger det små uavhengige butikker, kjedeforretninger, motehus og en rekke praktfulle kjøpesentre. Det mest kjente kjøpesenteret i George Street er utvilsomt Queen Victoria Bulding. Den eldgamle bygningen med sin stilfulle arkitektur, huser i dag over 200 butikker, kafeer og restauranter.

Ellers er Surrey Hills, Crown Street, New Town, samt Pitt Street meget gode shoppingområder i Sydney. Spesielt Surrey Hills er kjent for sine mange små og unike butikker. Sentrumsnære Pitt Street inneholder en stor andel eksklusive og luksuriøse forretninger, som passer best for de med tykk lommebok og solid reisekasse.

Sydney er også kjent som en trendsetter innenfor såkalt «strandmote» eller beachwear om du vil. Her er det gatene Campbells Parade og Bondi’s Hall Street som gjelder. Langs disse gatene er det et enormt utvalg av butikker, som tilbyr det seneste og hippeste innenfor kategorien.


Paddington Markets

Sydneys mest kjente og populære marked er utvilsomt Paddington Markets. Markedet har holdt det gående siden 1973. Det ble i sin tid startet for å oppmuntre lokale motedesignere, håndverkere, smykkedesignere og artister til å vise frem sine arbeider. Paddington Markets har vært tro mot sin grunntanke, det er dermed fremdeles mulig å handle unike kvalitetsprodukter her. Markedet holder åpent hver lørdag fra klokken 1000.

Souvenirer og Aboriginer kunst

De fleste som Besøker Sydney, forlater storbyen med en typisk australsk souvenir av typen boomerang, didgeridoo, kengurufigur, koalafigur eller en eller annen variant av aboriginer kunst. Alt dette er typiske australske suvenirer som vil være et flott minne fra Sydney. Kvaliteten på disse suvenirene varierer imidlertid voldsomt, det er derfor lurt med en grundig kvalitetssjekk før en handler. Husk også at prisen i mange tilfeller reflekterer kvaliteten.

Opaler

Australia er verdens største produsent av smykkesteinen Opal. Da sier det seg selv at det er mulig å kjøpe opaler til svært fordelaktige priser i Sydney. Opalene slipes gjerne til de får en avrundet og konveks overflate, som gjør at en får frem dens indre fargespill. Byens markeder er imidlertid fulle av billige etterligninger, det vil derfor være lurt å handle opaler hos en godkjent forhandler.

Leave a Reply