Søker
Vennligst Vent

Museer i Sydney

sep, 27 || No Comments |

Det finnes en rekke store og små museer av høy kvalitet i Sydney. Du kan dermed kombinere storbyferien med mye kultur og historie. På en kort storbyferie er det imidlertid ikke mulig å rekke over alle museene, det kan derfor være lurt og planlegge på forhånd hvilke en ønsker å besøke.

Australian Museum

Australian Museum er Australias eldste og ble grunnlagt allerede i 1827. I dag regnes Australian Museum som et av verdens ledende museer innenfor naturhistorie, antropologi og naturvitenskap. Her kan du velge om du vil oppdage museet på egenhånd eller bli med på en guidet omvisning. Museet er lokalisert på hjørnet av William Street og College Street. Åpningstiden er fra 0930 til 1700.

Madame Tussauds Sydney

I 2012 åpnet Madame Tussauds Sydney dørene for publikum. Sydney avdelingen er selvfølgelig bygget på samme lest som sin eldre storebror i London. Vokskabinettet er delt inn i soner for historiske personer, internasjonale ledere, A-kjendiser, kongelige, superhelter, sport, musikk, TV, film og kultur. Dronning Elisabeth, Spiderman, Steve Irwin, Michael Jackson og Albert Einstein er bare et ørlite utvalg av skulpturene du vil oppleve ved Madame Tussauds Sydney.

Art Gallery of NSW

Art Gallery of NSW er et av landets største museer. Her vil du få muligheten til å oppleve mengder med moderne australsk kunst. Galleriet har også en interessant avdeling for aboriginsk kunst. Art Gallery of NSW inneholder også en egen «Gallery shop», samt cafe og restaurant. Museet ligger lokalisert i Art Gallery Road og åpningstiden er mellom 1000 og 1700.

Powerhouse Museum

Teknologi og vitenskap står i sentrum ved Powerhouse Museum. Museet ble etablert i 1879 og huser i dag over 400.000 gjenstander. Hovedattraksjonene er imidlertid et Sthephenson damplokomotiv fra 1854 og en dampmaskin fra 1785. Dette er faktisk verdens eldste fungerende dampmaskin. Du vil også finne en Space-utstilling som ofte går rett hjem hos barna. Her vil en få muligheten til å lære mer om hva det vil si å være astronaut, hvilket utstyr de benytter og hva det vil si å være vektløs. Et besøk ved Powerhouse Museum er med andre ord både spennende og lærerikt for både store og små.


Australian National Maritime Museum

Ved nordenden av Darling Harbour finner du The Australian National Maritime Museum lokalisert. Museet åpnet dørene for publikum i 1991 og inneholder en spennende utstilling basert på Australias maritime historie. Museet har ulike gallerier som blant annet fokuserer på oppdagelsen av Australia, Aboriginerenes forhold til vannet, Australias marine og Australias og USAs forhold. Hovedattraksjonene er imidlertid 3 fartøyer som ligger fotøyd utenfor museet. Disse er en replica av James Cooks tremasters HM Bark Endeavour, destroyeren HMAS Vampire og ubåten HMAS Onslow. Alle disse har publikum anledning til å gå ombord i. Åpningstiden ved museet er fra 0900 til 1700.

Karlangu Aboriginal Art Centre

Karlangu Aboriginal Art Center ligger i selve hjertet av byen, nærmere bestemt York Street nummer 47. Her vil du finne en flott samling av Aboriginsk kunst fra ulike deler av Australia. Samlingen består av blant annet malerier, didgeridooer, glasskunst og boomeranger. Ved karlangu Aboriginal Art Centre har du også mulighet til å kjøpe med deg hjem ekte aboriginsk kust av høy kvalitet.

Leave a Reply