Søker
Vennligst Vent

Attraksjoner og severdigheter i Sydney

sep, 27 || No Comments |

Sydney har et rikt og variert utvalg av severdigheter og attraksjoner som formelig skriker etter oppmerksomhet. Problemet består bare i å velge ut hvilke som fortjener ditt besøk. Et godt tips er derfor å legge en plan på hvilke severdigheter og attraksjoner en skal besøke, allerede før en reiser.

Sydney Opera House

Det praktfulle operahuset i Sydneys havn er byens turistmagnet nummer en. Sydney opera House sto ferdig i 1973 og er tegnet av den danske arkitekten Jørn Utzon. Det er hyllet over hele verden for sin spesielle arkitektur, de runde skjell-seksjonene minner på mange måter om en flåte av hvite seilskip. Inne i huset vil du finne omlag 1000 rom, inkludert fem teatersaler, fem øvelsesstudioer, to hovedhaller, fire restauranter, seks barer og en rekke souvenirbutikker. Operabygget har etterhvert blitt et ikon for både Sydney og Australia. Byggverket tiltrekker seg daglig turister i strie strømmer, de fleste med minimal interesse for opera. Skulle du imidlertid ha kulturinteresse, så finnes det selvfølgelig muligheter for å overvære en av forestillingene ved Sydney Opera House.

Harbour Bridge

Ikke langt fra Sydney Opera House ligger berømte Harbour Bridge, en vakker stålbro som spenner over Sydney Harbour. Broen er 1149 meter lang og 49 meter lang. Den benyttes til både tog, bil og passasjertrafikk. Den ble bygget så tidlig som i 1932 og var med sine 134 høydemeter i en årrekke Sydneys høyeste byggverk. I dag fungerer den i likhet med operahuset som et berømt landemerke i storbyen. Harbour Bridge er også hvert år sentrum for Sydneys berømte nyttårsfyrverkeri. Det er også mulig å klatre til toppen av Harbour Bridge, for å nyte den praktfulle utsikten over Sydney. Broklatring arrangeres både dag,kvelds og nattestid ved Harbour Bridge og tar i overkant av 3 timer å gjennomføre.

Taronga Zoo

Reiser du med barn, så kan et besøk til dyreparken Taronga Zoo anbefales på det varmeste. Taronga Zoo åpnet i 1916 og er en av verdens største dyreparker. Her finner en omlag 4000 dyr fordelt på over 350 ulike arter. Elefanter, tigre, sjiraffer, neshorn og skilpadder er bare et lite utvalg av dyrene du kan stifte nærmere bekjentskap med i Tarango Zoo. De Australske dyrene kenguru, koala, dingo, tasmanske djevler, emu og platypus er selvfølgelig også representert. Dyreparken holder åpent hver dag mellom 0900 og 1700.


Sydney Aquarium

Nord for Pyrmont Bridge ligger velkjente Sydney Aquarium lokalisert. Dette er et av verdens største akvarier og inneholder over 650 ulike arter. Du vil blant annet kunne oppleve haier, seler, krokodiller og blekkspruter under besøket. For å kunne oppleve disse skapningene på virkelig nært hold er det utarbeidet en rekke glasstunneller under vann. Disse gir besøket til Sydney Aqaurium en ekstra dimensjon. Du skal ikke se bort fra at du skvetter en og annen gang, idet havets skapninger suser forbi over hodet ditt. Åpningstidene ved Sydney Aquarium er mellom 0930 og 1900.

Sydney Tower

Har du et ønske om å se Sydney fra høyden, bør du legge kursen mot Sydney Tower. Det 309 meter høye tårnet har blitt et naturlig landemerke i midt i sentrum av Sydney. Selve observasjons-dekket ligger på 250 meters høyde og inneholder blant annet en roterende restaurant. Beveger du deg opp på 268 meters høyde kommer du til skywalkplattformen som befinner seg i friluft. Skywalk billettene bør imidlertid forhåndsbestilles da pågangen ofte er stor.

Royal Botanic Gardens

Er du glad i planter vil et besøk til Royal Botanic Gardens være nærmest obligatorisk. Hagene ligger like øst for Sydney Opera House, med andre ord svært sentralt plassert i byen. Hagene dekker et areal på hele 280 mål og består av over 8.900 ulike plantearter.

Luna Park Sydney

Ved Milson Point ligger fornøyelsesparken Luna Park. Parken inneholder en rekke karuseller av ulike slag. Enkelte passer små barn, mens andre igjen er egnet til å øke pulsen for enhver av oss. Berg-og-dalbane og pariserhjul er selvfølgelig som seg hør og bør også på plass. Du vil også finne både butikk og cafe inne i parken. Du er med andre ord sikret en heidundrende opplevelse om du legger kursen mot Luna Park.

Leave a Reply