Søker
Vennligst Vent

Stockholm

jun, 11 || No Comments |

Sveriges hovedstad Stockholm ligger på østkysten og har omlag 800.000 innbyggere. Byen er vakkert anlagt på 14 øyer som er bundet sammen av hele 53 broer. De mange parkene kombinert med den vakre skjærgården er med på å gjøre Stockholm til en særdeles vakker storby. Som alle andre storbyer så byr også Stockholm på en rekke severdigheter, gode shoppingmuligheter, samt et stort utvalg av teater, barer og restauranter. Du kan blant annet oppleve severdigheter som det kungliga slott og Grøna Lunds Tivoli.

Shopping i Stockholm

Stockholm er en av Nordens aller beste shoppingbyer. Her finner du et godt utvalg av designerforretninger, shoppingsentre, suvenirbutikker, bruktbutikker og antikvitetsforretninger. I området rundt Gamla Stan ligger et godt utvalg av bruktbutikker, antikivitetsbutikker og suvenirbutikker. Er du derimot på utkikk etter Stockholms mest eksklusive forretninger, legger du turen til Østermalm. Her ligger en rekke designer- og moteforretninger, samt en del eksklusive antikvitetsforretninger.

Friluftsmuseet Skansen

På øya Djurgården finner du Skansen. Dette er faktisk verdens eldste friluftsmuseum, og antageligvis en severdighet som treffer blink for både store og små. Målet for museet er å vise hvordan det svenske folket har levd opp gjennom historien. Du vil blant annet kunne se over 100 bygninger, hvorav de eldste stammer fra 1200- tallet. Skansen byr også på en liten dyrehage, samt en rekke barnevennlige aktiviteter.


Nordisk Museum

På Djurgården finner du også Nordisk museum. Dette museet ble grunnlagt i 1872, og viser frem svensk kulturhistorie. I museet kan du beskue en rekke gjenstander fra Sverige og dets naboland i Skandinavia. Samlingen inneholder blant annet klær, verktøy og leker som stammer helt tilbake til 1500- tallet.

Kungliga Slott

Stockholms slott eller det Kungliga slott som det også blir kalt, ligger vakkert lokalisert på øya Stadsholmen i den nordlige delen av Gamla Stan. Slottet er bygget i en barokkstil og sto ferdig oppført i 1754 med over 600 rom. Det Kungliga slott er dermed et av verdens aller største slott. Ved slottet kan du blant annet besøke museet som stiller ut de svenske kronjuvelene, samt beskue våpenlageret. Det kan også være flott å overvære vaktskiftet til kongens livgarde utenfor slottet.

Grøna Lunds Tivoli

For de minste er nok Grøna Lunds Tivoli på Djurgården et kjærkomment høydepunkt. Her kan de boltre seg i over 30 ulike attraksjoner. Noen av de mest kjente er fritt fall, berg-og-dalbanen jetline, spøkelseshuset, samt en rekke andre spenstige karuseller. Fornøyelsesparken er faktisk Sveriges eldste og ble grunnlagt så tidlig som i 1883.

Leave a Reply