Søker
Vennligst Vent

Reisetips St. Petersburg

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips St. Petersburg |
Oppstandelseskirken i St. Petersburg

Oppstandelseskirken (CC BY-SA 3.0)

St. Petersburg er en av Europas aller største byer. Byen ble grunnlagt av Peter den store i år 1703, og fungerte som som hovedstad i det russiske keiserdømmet helt frem til den russiske revolusjonen. St. Petersburg har opp gjennom årene skiftet navn flere ganger. Under 1. Verdenskrig het den Petrograd, og under kommunismen ble den på ny omdøpt til Leningrad. Byen fikk imidlertid tilbake sitt opprinnelige navn like før Sovjetunionens fall. St. Petersburg har med andre ord en rik og innholdsrik historie. Her finner du flotte severdigheter som Isak katedralen, Vinterpalasset, Eremitasjen og Opprinnelseskirken.

Shopping

Hovedgaten i St. Petersburg er utvilsomt Nevsky Prospect. Her er en rekke av verdens ledende motehus representert. Nevsky Prospect er også tilholdssted for noen av de største kjøpesentrene i St. Petersburg. Det største av disse er nok Gostiny Dvor på over 53.000 kvm. Det ligger også flere antikvitetsforetninger i denne gaten. Et besøk hos et av byens loppemarked kan også være lurt. Yunona er et av disse, og spesielt lørdagene er det stor aktivitet her.

Eremitasjen og Vinterpalasset

Dette er et av verdens aller største og eldste kunstmuseer. Eremitasjen strekker seg over hele seks bygninger. En av disse er det verdenskjente Vinterpalasset. Kunstsamlingen i Eremitasjen ble påbegynt av Katarina den store helt tilbake i 1764. Samlingen inneholder i dag godt over 3 millioner kunstverk, og den ekspanderer stadig. Her finner du blant annet de russiske kronjuvelene, verdens største samling av gammelt gull fra Øst Europa og Vest Asia, samt eldgamle egyptiske mumier. Eremitasjen er også innehaver av den største Rembrandtsamlingen i verden. Kjente verker fra Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Monet, Renoir, Van Gogh og Picasso er også utstilt her. Eremitasjen er imidlertid så stor at du må beregne deg god tid. Du kan med andre ord ikke forvente at du skal rekke over alt på kun en dag.

Oppstandelseskirken

Det finnes en rekke flotte kirker i St. Petersburg, men det er spesielt en du bare må besøke. Det er den nydelige Oppstandelseskirken, fra slutten av 1800-tallet. Kirken ligger ved Griobedovakanalen, og er faktisk bygd på plassen hvor Alexander den andre ble drept. De fargerike kuplene formelig stråler mot himmelen, og gjør kirken til et enormt vakkert skue. Innsiden er imidlertid langt fra like vakker, så ikke fortvil om du ikke tar turen inn.

Isak Katedralen

Dette er en av verdens aller største katedraler, den er faktisk hele 100 meter høy. Byggingen pågigg i 40 år, og katedralen sto ferdigstilt i 1858. Katedralen har en svært rik utsmykking, og selve kuppelen er forgylt med hele 100 kg gull. Innvendig er katedralen omgjort til et museum. Du bør absolutt ta deg tid til å gå inn i katedralen. Her vil du blant annet kunne nyte det fantastiske interiøret, samt ta turen opp i kuppelen for å oppleve den vidunderlige utsikten.

Bestill hotell

Bestill hotell i St. Petersburg gjennom hotels.com

Comments are closed.