Søker
Vennligst Vent

Sozopol

jun, 11 || No Comments |

Feriebyen Sozopol ligger på en halvøy, omtrent 35 minutter fra Burgas. Den regnes som en av de eldste byene langs svartehavets kyst. Byens historie strekker seg nemlig langt tilbake i tid. Sozopol ble i sin tid grunnlagt av utvandrete grekere i det 7. århundre. Selv om byen har en lang og rik historie, er den fremdeles liten og intim. Innbyggertallet teller bare noen få tusen, noe som gjør byen perfekt for den som en ønsker en rolig og avslappende ferie.

Vandring i gamlebyen

I gamlebyen kan du beskue den vakre trehusbebyggelsen som karakteriserer stedet. Ofte kan du se slyngplanter som klatrer oppover de vakre fasadene. Utenfor husene sitter det gjerne en samling gamle damer å utfører håndarbeid, noe som bidrar til byens koselige atmosfære. Du vil garantert finne flere butikker og små markeder i byen. Her kan du blant annet handle lokale håndverksprodukter. Blir du trett av å spasere kan du stoppe ved en av de sjarmerende restaurantene. Enkelte av disse har en fenomenal utsikt utover havet. Her kan du bestille rykende fersk fisk, levert av byens fiskeflåte.

Strender i Sozopol

I Sozopol vil du finne flere små sandstrender. Den fineste av disse er Hermanite. Ved Hermanite er det selvfølgelig som seg hør og bør et godt utvalg av vannsportsaktiviteter som blant annet vindsurfing, parasailing, tuber og vannscootere.


Rimelig shopping

Det er gøy å shoppe i Bulgaria, her er nemlig prisene lave sammenlignet med hjemme. En har med andre ord gode muligheter til å gjøre gode kjøp. Sozopol er imidlertid ikke noe shoppingparadis. Enkelte butikker og basarer finnes det selvfølgelig inne i byen. Ved disse er det mulig å få kjøpt både ferieminner og suvenirer. Ønsker du deg større og bredere utvalg bør du legge turen til Burgas. Her er shoppingmulighetene langt bedre enn i Sozopol.

Vær og temperatur

Sozopol har et flott klima med mye sol og lite regn under sommersesongen. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen i Sozopol på mellom 26 og 30 grader celsius. Hvor da juli og august måneden som regel er varmest. Er du riktig heldig så kan gradestokken stige godt opp mot 40 graders merket i perioder. Er du ikke fullt så glad i varme så kan du med hell legge sydenferien til begynnelsen av sesongen det vil si mai, eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er det svalere i luften med snitt temperaturer på omkring 23 grader celsius.

Leave a Reply