Søker
Vennligst Vent

Sorrento

jun, 11 || No Comments |

Sorrento ligger i den sydlige enden av Napolibukten og har en befolkning på omlag 17.000. Den lille feriebyen er omkranset av nydelige kalksteinsklipper og en vakker natur. Herfra kan du nyte en unik utsikt over både Vesuv, Napoli og Capri. Omgivelsene er med andre ord fantastiske. Selve byen er bygget på to ulike nivåer, med en høydeforskjell på omlag 50 meter. Det øverste nivået ligger oppe på klippene, mens det laveste ligger helt nede ved sjøen. Disse to nivåene er med på å gi Sorrento sitt spesielle særpreg. Legger du reisen til Sorrento, reiser du på mange måter også i Henrik Ibsen fotspor. Det var nemlig her han i sin tid ferdigstilte noen av sine største mesterverk, som gjengangere og Peer Gynt.

Turist i Sorrento

Sorrento har i alle år vært en populær turistdestinasjon. Hotellene er mange, og befolkningen hyggelig og seviceinnstilt. Store deler av lokalbefolkningen har nemlig turistene som levebrød på en eller annen måte. Feriebyen har imidlertid på tross av massiv turisme klart å beholde store deler av sjelen.

Gamlebyens sjarm og rike historie

Å spasere i gamlebyens trange gater og smug er en fortryllende opplevelse. På mange måter er det som en reise i tiden. Her presenteres arkitektur fra utallige tidsepoker. De eldste ruinene stammer helt tilbake til år 600 før kristus. De største severdighetene er nok klosteret San Francesco, kirken Sant’Antonio samt Cattedrale di Sorrento. Inne i gamlebyen ligger det også flere små tavernaer og restauranter, som stadig tryller frem de herligste retter. Byen er imidlertid ikke noe shoppingparadis. Er du ute etter en skikkelig shoppingtur bør du heller ta en dagstur til Napoli eller Capri.


Dra på utflukt til Pompei og Vesuv

Sorrento er et utmerket utgangspunkt for en utflukt til oldtidsbyen Pompei. Dette var en romersk by som ble fullstendig begravd av 6 meter med aske etter et vulkanutbrudd i år 79 e.kr. Byen ble liggende urørt under asken i flere hundre år, som et enestående vitnesbyrd om hvordan livet i en ekte romersk by fortonet seg. Først på 1700 – tallet ble byen gjenfunnet og etter hvert utgravd. Både bygninger og gjenstander har klart seg bemerkelsesverdig godt på tross av all asken som hadde tynget dem i alle disse årene. I dag gir Pompei oss en fabelaktig mulighet til å forstå hvordan livet fortonet seg i en romersk by for ca. 2000 år siden. Byen er nå blitt en av Italias aller største turistattraksjoner, og det kan være vel verdt å avlegge oldtids byen en visitt når en befinner seg på ferie i Sorrento.

Har du først tatt turen til Pompei må du nærmest bare ta turen opp til Vesuv også. Vesuv er litt over 1200 meter høy og den eneste aktive vulkanen på det europeiske fastland. Vulkanen har imidlertid ikke hatt noe stort utbrudd siden 1944, men den regnes fremdeles som en av verdens farligste vulkaner. Har du helsa i behold anbefales det virkelig å gå opp til toppen av vulkanen. Herfra kan du i tilegg til å betrakte det store krateret nyte en fantastisk utsikt over både Napoli og Capri.

Leave a Reply