Søker
Vennligst Vent

Skopelos

jun, 11 || No Comments |

Skopelos er ei av øyene som utgjør øygruppen Sporadene i Egeerhavet. Øyas navn stammer fra de heftige klippene og revene på nordkysten. Med en beskjeden befolkning på omlag 6000 innbyggere er Skopelos ei rolig og avslappende ferieøy. Skopelos er ei av de frodigste øyene du vil finne i Hellas. Det grønne landskapet er kupert og strendene fantastiske.

kirker for enhver anledning

Skopelos er meget kjent for sine mange kirkebygg. Det finnes i alt mer enn 350 kirker på den vesle øya. Av disse vil du finne godt over 100 inne i Skopelos by. Mange av disse kirkebyggene blir kun benyttet en gang i løpet av året. Det vil si den dagen en skal feire helgenen kirken er bygget til ære for.

Strender på Skopelos

Du vil finne et bredt og variert utvalg av strender på øya. Noen av sand og noen av stein. Noen store og godt besøkte, og noen skjulte og nærmest uberørte. Skopelos er ikke større enn at det er enkelt å nå de fleste av strendene på øya. For å forflytte deg rundt på øya har du mange alternativer. Du kan benytte deg av buss og taxi, eller du kan leie deg bil, båt eller scooter. De sistnevnte gir deg en noe større bevegelsesfrihet.


Mamma Mia

Abbas Filmmusikal ble i all hovedsak spilt inn på Skopelos. Noe som har medført en økning i turiststrømmen til øya. Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile, turiststrømmen er ikke større enn at Skopelos fremdeles har beholdt sin greske sjarm. Det er spesielt to steder på øya, som har fått mye oppmerksomhet etter filminnspillingen. Det ene er stranden Kastani, som ligger et par kilometer sør for Elios. Det andre er det spektakulære kapellet Agios Ioannis som ligger på toppen av en klippe utenfor Glossa. Ønsker du deg opp til Agios Ioannis, må du belage deg på å bestige noen bratte og krevende steintrapper. Vel oppe kan du imidlertid med selvsyn, oppleve hvorfor filmcrewet i Mamma Mia innspilningen valgte akkurat dette stedet.

Vær og temperatur

Skopelos har et typisk middelhavsklima med masse sol. I juni, juli, august og september ligger temperaturene i gjennomsnitt på mellom 25 og 28 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de varmeste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller reise på begynnelsen eller slutten av sesongen. Det vil si mai eller oktober. Da ligger temperaturene i gjennomsitt på mellom 20 og 21 grader.

Leave a Reply