Søker
Vennligst Vent

Skiathos

jun, 11 || No Comments |

Den greske øya Skiathos er en vakker liten øy med ca 5.000 innbyggere. Den inngår i Sporadene og ligger i Egeerhavet. Skiathos er kjent for sine vakre strender, og den lille øya kan skilte med omlag 70 eksemplarer. Naturen på øyen er vakker og består av furuskoger og pinjekledde åser. Det ligger imidlertid kun en by på øya. Den bærer også samme navn som selve øya, nemlig Skiathos by.

Strender på Skiathos

Inne ved Skiathos by finnes det dessverre ingen strender. Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile av den grunn. Fra byen går det nemlig både badebåter og busser til de 65 strendene som finnes på øya. Her er variasjonen stor. Du vil finne alt fra store sandstrender med mye folk og aktiviteter, til små bortgjemte viker. På nordkysten av øya ligger øyas mest kjente strand, nemlig Lalaria stranden. Denne kjennetegnes av en gjennomhullet klippe som brer seg et stykke ut i vannet. Strendene på nordsiden er imidlertid noe mer vindutsatt enn de lengre sør.

Aktiviteter og utflukter

Er du tilhenger av en aktiv ferie så er mulighetene mange. Ridning, snorkling, svømming, tennis, vannski og surfing er bare et utvalg av aktivitetene du kan forsøke. Skulle du ønske en litt annerledes dag, så kan muligens en utflukt til naboøya Skopelos eller hovedstaden Athen friste.


Internasjonalt snitt

Skiathos er et svært annerkjent reisemål blant Europas elite. Disse har opp gjennom årene investert i en rekke praktfulle sommerresidenser. Skiathos har følgelig et litt mer internasjonalt snitt, enn sine naboøyer.

Vær og temperatur

Skiathos har et behagelig middelhavsklima med mye sol. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 25 og 28 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller varmeste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller reise på begynnelsen av sesongen. Det vil si mai, eller helt på slutten av sesongen i oktober. Da ligger snittemperaturene på rundt 20 til 22 grader.

Leave a Reply