Søker
Vennligst Vent

Sharm el Sheikh

jun, 11 || No Comments |

På den sydlige spissen av Sinai halvøyen finner du den lille badebyen Sharm el Sheikh. For bare noen få år tilbake var Sharm el Sheikh kun en liten fiskerlandsby, i dag er det blant de aller største turiststedene langs Rødehavskysten. Sharm el Sheikh er verdensberømt for sine flotte korallrev. Er du dykkerinteressert kan du oppleve et krystallklart vann med fisker og koraller i alle farger og varianter. Sharm el Sheik kan deles inn i to områder. Den opprinnelige fiskelandsbyen Sharm el Sheikh og turistområdet Naama Bay som ligger 6 kilometer unna.

Dykking i Ras Mohammed

I Sharm el Sheikh finner du to marinaer og flere hundre dykkerbåter. Her kjøres det alt fra nybegynnerkurs til arrangerte dykkerturer for erfarne dykkere. Du kan oppleve mye flott dykking helt inne ved kysten, kun ved hjelp av dykkermaske og snorkel. Men er du ute etter noe mer utfordrende tar du turen ut til nasjonalparken Ras Mohammed. Ved Ras Mohammed kan du oppleve fantastiske korallrev med hammerhaier, skilpadder, blekkspruter og rokker. Du kan også melde deg på et vrakdykk til det britiske skipet Thistlegorm. På grunn av at vraket er svært velholdt samt at det representerer en solid dose krigshistorie, regnes det for å være en av verdens beste dykkeropplevelser.

Utflukt til Kairo

Ønsker du litt avveksling fra strandlivet i Sharm el Sheikh, så kan en utflukt til storbyen Kairo være løsningen. Kairo er en enorm by med over 20 millioner innbyggere. Dette er en av verden mest fargerike byer. Her blandes det eksotiske fra østen med vestens mange moter. Kairo er et knutepunkt for både Asia, Europa og Afrika. Byen strekker seg helt til Nilens bredder. I øst finner du fremdeles synlige bevis for 2000 år med kopisk, jødisk, muslimsk og kristen kulturhistorie. I den vestlige delen av byen finner du blant annet Giza pyramidene. I Kairo ligger også det Egyptiske museum. Her finner du over 150 000 historiske gjenstander utstilt, med Tutankhamuns dødsmaske i gull som kanskje den mest kjente.

Strender i Sharm el Sheikh

I Sharm el Sheikh finner du klippe eller sandstrender. Bunnen består for det meste av koraller. Av den grunn blir badesko og anbefale. Mange av strendene har satt opp flytebrygger som leder deg ut på litt dypere vann slik at du kommer deg over revene. Her kan du klatre eller hoppe ut i vannet og oppleve den fantastiske verdenen som befinner seg under havflaten.

Vær og temperatur

Sharm el Sheikh har et utmerket klima med mange soltimer og høy varme. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen i Sharm el Sheikh på mellom 35 og 37 grader celsius. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller varmeset. Er du riktig heldig så kan gradestokken stige over 40 graders merket i perioder. Tidlig på sesongen i april og mai, og senere på sesongen i oktober og november er temperaturene noe svalere. Da ligger de på et snitt på mellom 29 og 34 grader celsius.

Leave a Reply