Søker
Vennligst Vent

Sardinia

jun, 11 || No Comments |

Den italienske ferieøyen Sardinia er middelhavets og Italias nest største øy. Sardinia kan by på en svært vakker natur. Kystlinjen er preget av majestetiske klipper, små grotter, flotte bukter, og kilometerlange badestrender. Beveger du deg inn på øya preges landskapet av vakre fjell, flotte høysletter og store vinmarker. Sardinia er også rik på severdigheter som blant annet Nuraghetårnene og dryppsteinsgrotten «Grotta di Netturo». Ikke rart at kjendiser fra hele verden har forelsket seg i denne italienske perlen av ei ferieøy.

Spor av den eldgamle Nuraghe kulturen

I perioden mellom år 500 f.kr og år 1800 f.kr Nuraghe kulturen svært fremtredende på Sardinia. Det finnes spor fra Nuraghe kulturen over hele Sardinia i form av store runde steintårn som ruver i landskapet. En vet imidlertid svært lite om denne kulturen i og med at de ikke etterlot seg noen skriftkultur. Dette har igjen ført til svært mange spekulasjoner om hva disse byggverkene ble brukt til. Uansett et imponerende skue er de der de ruver i horisonten.

Dryppsteinsgrotten «Grotta di Netturo»

I nærheten av byen Alghero finner du Grotta di Netturo. Navnet på grotten stammer fra den romerske havguden Neptun. Dette er kanskje Sardinias vakreste og mest kjente dryppsteinsgrotte. Grotten byr på et enormt antall med vakre stalagmitter som har blitt dannet gjennom millioner av år. Inne i grotten kan du også beundre en vakker innsjø på hele 120 meter. Dette er absolutt en spektakulær naturopplevelse som det er vel verdt å få med seg når en først befinner seg på øyen.


Aktiv ferie på Sardinia

Sardinia er et aldri så lite eldorado om du liker å ha en aktiv ferie. Det krystallklare vannet som omgir øya nærmest innbyr til vannaktiviteter av ulike slag. Den golfinteresserte vil finne mange flotte baner lokalisert rundt på øya, hvorav de mest kjente er Is Arena, Is Molas og Pevero. Øyas flotte natur innbyr i tillegg til både rideturer, sykkelturer og gåturer. Under vandringen på øya, skal du ikke bli overrasket om du treffer lokalbefolkning på sopptur eller villsvinjakt. Begge er nemlig populære fritidssysler på Sardinia.

Fisk og skalldyr på menyen

Italienerne er generelt svært matglade, noe du som besøkende vil nyte godt av. På Sardinia er det fisk og skalldyr som gjelder. Du får selvfølgelig kjøttretter også, men det ville nærmest være en synd og ikke smake på de utsøkte fisk og skalldyrsrettene som øyas mange fiskerestauranter tryller frem. Nærhet til havet og rik tilgang til råvarer, er selvfølgelig årsaken til at fisk og skalldyr er populær kost på Sardinia. Spesielt hummer og sardiner er ofte å finne på menyen.

Leave a Reply