Søker
Vennligst Vent

Santorini

jun, 11 || No Comments |

Santorini ligger i Egeerhavet og er en del av øygruppen Kykladene. Mange mener at dette er den vakreste av alle de greske øyene. En eventyrlig solnedgang og en spektakulær natur, er blant bidragsyterne til dette synet. På Santorini vil du finne en rekke små landsbyer. Blant de mest kjente er Oia og Thira. Begge er vakre og sjarmerende. Små tradisjonelle hvitkalkete hus med blå vinduskarmer ligger tettpakket i skråningene, og bidrar sterkt til øyas romantiske atmosfære.

Eventyrlig solnedgang

Santorini er en fantastisk destinasjon hvis du er på utkikk etter en avslappende ferie i eventyrlige omgivelser. Her kan du nyte en av de vakreste solnedgangene du kan finne langs Middelhavet. De stupbratte klippene som omgir øyen skaper en nærmest trolsk stemning som bør nytes til det fulle.

Strender Santorini

Strendene langs Santorini er ikke kjent for å være blant de flotteste i Hellas. Det finnes heller ikke mange på øya. Noen få er det imidlertid. På østkysten finner du noen sorte lavastrender av rullestein og på sørkysten ligger noen små strender med sandbunn. Strendene er imidlertid ikke spesielt langgrunne, og av den grunn heller ikke særlig barnevennlige.

Snorkling på sydkysten

Snorkling er en populær aktivitet på øya. Santorinis kyst byr nemlig på en usedvanlig vakker undervannsverden. De mest populære stedene for snorkling finner du på sydkysten av øya. Her snorkler du langs de bratte klippeveggene som stuper ned i havet. Hørtes dette fristende ut? Da er det kjekt å vite at uansett hvor du oppholder deg på øya, så finnes det muligheter for å melde seg på guidete dykkerturer til sydkysten.


Perfekt for øyhopperne

På østkysten av Santorini, finner du øyas flyplass som også er inngangsporten til de fleste av charterturene til Kykladene. Turen videre til de andre øyene i øygruppen går med båt fra Athiniosi. Santorini er dermed et perfekt utgangspunkt for øyhopperne.

Vær og temperatur

Santorini har et behagelig middelhavsklima med mange soltimer under høysesongen. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 27 og 30 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller varmeste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller feriere på begynnelsen eller slutten av sesongen. Det vil si mai eller oktober. Da ligger snittemperaturen på omkring 22 til 23 grader.

Leave a Reply