Søker
Vennligst Vent

Samos

jun, 11 || No Comments |

Den greske øya Samos ligger i Egeerhavet, ikke langt fra Tyrkia. Den var i tidligere tider en høyborg for jonisk kultur, noe du stadig ser spor av rundt på øya. Samos er også meget kjent for å ha vært fødestedet til den verdenskjente matematikeren Pythagoras. Byen Pythagorian på øya er blant annet oppkalt etter han. Landskapet på øya blir preget av de to fjellene Ampelos og Kerkis. Rundt disse fjellene er det frodige daler med praktfulle vinmarker.

Feriere på Samos

Samos er perfekt for deg som trenger en avkobling fra hverdagen. Her kan du nyte vakker natur, praktfulle strender og behagelige badetemperaturer. Fiskerlandsbyen Kokkari passer utmerket for deg som vil ha en rolig ferietur. Ønsker du deg en badeferie med familien, kan de flotte småbyene Pythagorian og Votsalakia være gode alternativer. Er et bredt og variert fornøyelsesliv viktig for deg er Samos by rette valget.

Heratempelet og Vanntunnelen

Ifølge gresk mytologi var Samos fødestedet for Zevs hustru, den greske gudinnen Hera. Utenfor Pythagorian kan du oppleve tempelet som ble reist til ære for henne så tidlig som år 570 f.kr. En rekke av funnene som ble gjort i forbindelsen med utgravingen av tempelet, kan nå beskues i det arkeologiske museet i Samos by.

Øyas berømte vanntunnel, er også et historisk arbeid det kan være vel verdt å oppleve. Tunnelen ble bygget av ingeniøren Eupalinos rundt 500 år f.kr. for å sikre vannforsyninger. Tunnelen går gjennom Kastrifjellet og måler en lengde på hele 1026 meter. Det spesielle med tunnelen er at utgravingen startet på begge ender, hvorpå en møttes med kun en høydeforskjell på 80cm. Noe som må sies å være imponerende, med tanke på at tunnelen ble bygd med primitivt redskap og uten avanserte måleinstrumenter.


Vær og temperatur

Samos har et meget behagelig klima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 27 og 30 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de heteste. Ønsker du et svalere klima, bør du legge sydenferien til begynnelsen eller slutten av sesongen. Det vil si mai eller oktober. Da ligger snittemperaturene på rundt 23 grader.

Leave a Reply