Søker
Vennligst Vent

Salzburg

mar, 23 || No Comments |

Mozarts fødested Salzburg er en av de mest sjarmerende byene i Europa. Omgivelsene i og rundt byen er nemlig svært vakre. Elven Salzach sildrer gjennom byen og er sammen med Hohensalzburg festning med på å skape en magisk stemning i og rundt byen. Salzburg er også et perfekt utgangspunkt for skituristen. Flere kjente skisteder som Bad Gastein, Saalbach, Zell am See og Schladming ligger nemlig i nærheten av Salzburg.

Shopping i Salzburg

Til å være en by med rundt 150.000 innbyggere, er shoppingmulighetene i Salzburg gode. Det er et godt utvalg av både designerbutikker og kjedebutikker i byen. Den beste shoppingopplevelsen vil du utvilsomt få i gamlebyen, her ligger det nemlig rundt 800 ulike butikker. Mange av disse ligger selvfølgelig i byens shoppinggate nummer 1, nemlig Getreidegasse. Er du glad i kjøpesentre, bør du besøke Europark som befinner i utkanten av byen. Dette moderne kjøpesenteret inneholder omlag 130 butikker.

Kombiner storbyen med en ski utflukt til alpene

Det er få steder i verden hvor en kan kombinere storbylivet med en skiferie til Alpene. I Salzburg kan en det. Fra Salzburg kan en nemlig nå flere av Østerrikes mest populære vintersportssteder på en dagsutflukt. Skulle du mangle skiutstyr, så er det kjekt å vite at dette kan leies ved det vintersportsstedet du måtte velge.


Mozarts hus i Getreidegasse

En attraksjon det kan være verdt og besøke når en befinner seg i Salzburg, er Mozarts hus i Getreidegasse. Det var nemlig her Mozart ble født den 27. januar 1756. I dag er huset omgjort til et Museum. Museet inneholder blant annet noen av hans første verker og musikkinstrumenter.

Hohensalzburg Festning

En annen severdighet det er umulig å gå glipp av er Hohensalzburg festning. Nesten uansett hvor du befinner deg i byen, vil du kunne skue opp mot festningen som ruver på en ås 119 meter over byen. Hohensalzburg festningen har gedigne dimensjoner og er en av Europas største middelalderborger. I dag er Hohensalzburg en av Østerrikes største severdigheter, med omlag 1 million besøkende i året.

Leave a Reply