Søker
Vennligst Vent

Saalbach

jun, 11 || No Comments |

Østerrikerne er kjent for å ha en rekke flotte skisteder rundt om i Alpene. Saalbach er intet unntak i så måte. Byen ligger 1000 meter over havet, og har utmerket seg som et av de mest komplette skistedene i Alpene. Byen kan skilte med et velutviklet og svært variert skisystem, som passer for både alpinister og brettkjørere. I tillegg byr Saalbach på en fantastisk atmosfære, god mat, høy bostandard og festlig afterski.

Topp skisystem

Saalbach har i en årrekke vært et av de mest populære skistedene i Alpene. Mye av årsaken ligger nok i stedets praktfulle skisystem. I Saalbach finner du nemlig 55 moderne heiser. Disse frakter deg opp til de 69 løypene, som samlet måler hele 200km. Heisene kan faktisk frakte deg helt opp til 2076 moh. Dette gir en høydeforskjell på i overkant av 1000 meter. Den lengste løypen i skisystemet strekker seg hele 7,5 km. Enkelte av bakkene holder også åpent for kveldskjøring. Skisystemet inneholder også en funpark, hvor du blant annet kan utfordre deg i halfpipen.

Afterski

Saalbach blir av svært mange fremhevet som det skistedet i Alpene med den beste afterskien. Her er barene, fjellstuene og diskotekene mange. Alle byr de på utmerket servering og fengende musikk. Det mest kjente afterskistedet er verdenskjente Hinterhag Alm. Her er lokalene kontinuerlig stappfull av festglade mennesker. Det danses på både gulv og bord til østerriksk ompa og gode slagere. Er du i Saalbach må du nærmest oppleve afterskien på Hinterhag Alm.


Skiskole i Saalbach

Et kurs hos en av Saalbachs anerkjente skiskoler er lurt uansett om du er nybegynner eller viderekommende på ski. Nybegynnerkursene er perfekt for de som har lite eller ingen skierfaring fra tidligere. Kursene for viderekommende alpinister legger vekt på å finpusse teknikken og luke vekk eventuelle feil. Hos de fleste skolene kan en velge mellom privat eller gruppeundervisning. Privatundervisningen er selvfølgelig noe dyrere. Uansett hva du velger er du nærmest garantert økt skiglede etter endt kurs.

Leave a Reply