Søker
Vennligst Vent

Roma

jun, 11 || No Comments |

Roma var i over tusen år sentrum for verdens mektigste rike. Det gjenspeiler seg hvor du enn du går i byen. Her finner du historiske skatter rundt nesten hvert eneste hjørne. En får nærmest hjertebank av og beskue arkitekturen og kunsten som omgir en i Roma. Blant byens aller største turistattraksjoner finner du Pantheon, Colosseum, Vatikanmuseet, Peterskirken, Petersplassen og Forum Romanum. Det og kunne kombinere et besøk på disse med god shopping og kulinariske matopplevelser er ikke hverdagskost. Legger du storbyferien til Roma er det imidlertid fullt mulig.

Peterskirken

Peterskirken er lokalisert i Vatikanet og regnes som et av kristendommens største monumenter. Historien sier at Apostelen Peter som ble korsfestet av keiser Nero antageligvis ligger gravlagt under kirken. Peterskirken er en av verdens aller største kirker, og den kan faktisk romme så mange som 50000 mennesker. Det tok over hundre år og en rekke arkitekter for å få bygget kirken. En av arkitektene var Michelangelo som blant annet tegnet kuppelen. Hvis du er sprek og lysten på et spektakulært syn, tar fatt på de ca. 500 trappetrinnene som fører til toppen av kuppelen. Vell oppe på toppen vil du nemlig kunne nyte en nydelig utsikt over Roma og Petersplassen.

Vatikanmuseene

I Vatikanmuseene kan du beskue de vakre kunstverkene og skriftene som pavene har samlet inn gjennom flere hundre år. Museene ble grunnlagt så tidlig som i 1506 av Pave Julius II. Den aller største attraksjonen her er nok det sixtinske kapell, som blir besøkt av flere millioner mennesker hvert år. Kapellet er dekket av vakre utsmykninger og malerier både på vegger og tak. På veggen kan du beskue 12 malerier som viser episoder fra Jesus liv. Taket er malt av Michelangelo og viser scener fra skapelseshistorien. Michelangelo malte i tilegg alterveggen med en freske som forestiller dommedag.

Forum Romanum og Colosseum

I keisertidens Roma var dette sentrum for det politiske, kommersielle og juridiske livet. Forum Romanum finner du i dalen mellom Kapitol og Palatin. Her finner du historiske byggverk som blant annet Konstantinbasilikaen, Titusbuen, Romulustempelet og Santa Maria Antiqua. Like ved Forum Romanum finner du også Colosseum, verdens største amfiteater. Colosseum sto ferdig i år 80 e.Kr. Her ble det engang utkjempet en rekke gladiator og dyrekamper til ellevill jubel fra de enorme tribunene. Colosseum ble i 2007 valgt til et av totalt 7 moderne underverk. Ved Forum Romanum og Colosseum kan du leve deg tilbake til Cæsars og Romerrikets storhetstid.


Shopping i Roma

Roma er et eldorado for shoppingelskere. Byen er stappfull av kjente moteforetninger. De fleste av disse finner du i byens tre paralelle motegater som alle har sitt utspring fra Via del Corso. I gaten Via Condotti finner du en rekke kjente moteforetninger som Valentino, Prada, Louis Vuitton, Dior, Gucci og en hel rekke andre representert. Et annet godt alternativ er Via Borgognona her er blant annet Laura biagiotti og Dolce & Gabbana lokalisert. Den tredje av disse motegatene er Via Frattina, her er blant annet foretningene til Max Mara og Trussardi lokalisert. Prisnivået er selvfølgelig rimelig høyt for flertallet av befolkningen her, men det går alltids an å bedrive litt vindusshopping om ikke annet.

Ønsker du derimot og besøke et av byens markeder så kan søndagsmarkedet Porta Portese være et flott alternativ. Her vil du kunne finne alt mulig slags rart fra cd-plater til klær og møbler. Er du riktig heldig så kan du gjøre deg et skikkelig bra kupp her. Et godt tips når en beveger seg rundt i menneskemylderet i Porta Portese er å passe ekstra godt på sine verdigjenstander.

Leave a Reply