Søker
Vennligst Vent

Rio de Janeiro

jun, 11 || No Comments |

Med den verdenskjente kristus-statuen ruvende beskyttende over byen, fremstår Rio de Janeiro som en vakker perle på den sørlige halvkule. Storbyen er imidlertid kjent for sine kontraster. I februar eller mars går det berømte karnevalet av stabelen. Da er hele byen innstilt på fest og moro. Samtidig finner du store slumområder eller såkalte favelaer rundt om i byen, hvor kriminaliteten er ekstrem og fattigdommen stor. Oppsøker en favelaen bør en utvise stor forsiktighet. Rio er også kjent for en rekke landemerker og attraksjoner. Herunder finner du blant annet Kristusstatuen på Corcovado, sukkertoppen, Sambadomen, Maracanã og stranden Copacabana.

Karnevalet i Rio de Janeiro

Hvert eneste år eksploderer Rio de Janeiro i et fargesprakende fyrverkeri av et karneval i februar eller mars måned. Karnevalet i Rio De Janeiro har sterke røtter å vise til, og daterer seg helt tilbake til 1723. Tradisjonen tro går feiringen av stabelen 40 dager før påske hvert eneste år. Feiringen kulminerer i en gedigen parade i Sambadrome, hvor de 14 beste sambaskolene i Brasil konkurrerer fremfor 70.000 mennesker om å ha den beste paraden. Skulle du ikke få plass inne på Sambadrome, så er et ingen grunn til å fortvile. Karnevalsfeiringen fortsetter nemlig fremdeles ute i Rios gater.

Shopping

Rio har en rekke gatemarkeder du kan besøke. To av de mer kjente er Feirarte Copacabana og Feira Hippie. Ved disse gatemarkedene kan du finne flotte håndverksprodukter til rimelige priser. Disse håndverksproduktene er utmerkede suvenirer.

Er du på utkikk etter litt mer eksklusivitet bør du legge kursen til Rua Visconde de Piraja eller Rua Nossa Senhora de Copacabana. Her ligger det kjente designer og juvelforretninger på rekke og rad. Prisene er naturlig nok noe høyere i disse gatene, men allikevel rimelig sammenlignet med hjemme.

Kristusstatuen på Corcovado

Befinner du deg i Rio er det nærmest umulig og unngå å legge merke til den ruvende kristusstatuen på toppen av Corcovado. Statuen er nemlig vendt mot byen og rager hele 39,6 meter over bakken. Kristusstatuen i Rio de Janeiro sto ferdig allerede i 1931 og har etterhvert blitt byens viktigste ikon for omverdenen.


Nyt utsikten fra Sukkertoppen

Sukkertoppen er en liten fjelltopp. Toppen befinner seg på ei halvøy i Guanabarabukta og er omlag 400 meter høy. Toppen kan enkelt nås ved hjelp av en gondobane. Fra både Gondolen og sukkertoppen kan du nyte en enestående utsikt over Rio de Janeiro. For mange kan dette være en av de beste og vakreste måtene og oppdage Rio de Janeiro på.

Sol og bad på Copacabana

Få om noen strender i verden er mer kjent en Copacabana i Rio de Janeiro. Stranden strekker seg hele 4 km og byr på et yrende strandliv. Her kan du nyte utsikten (tolk det som dere vil) og slikke solen, eller kose deg med strandfotball, strandvolleyball eller ulike vannaktiviteter. Langs den imponerende strandpromenaden ligger det en rekke butikker, cafeer, nattklubber og restauranter som alle bidrar til Copacabanas rytmiske atmosfære.

Leave a Reply