Søker
Vennligst Vent

Riga

jun, 11 || No Comments |

Baltikums store stolthet bærer navnet Riga og ligger ved Østersjøen. Storbyen har omlag 750.000 innbyggere, hvilket gjør den til den største byen i Baltikum. Byen blir delt i to deler av elven Daugava. På østbredden finner du gamlebyen og sentrum, mens du på vestbredden finner Pardaugava. Gamlebyen i Riga er kjent for sine mange jugend og middelalderbygninger, noe som har medført at den står oppført på UNESCOS liste over verdensarv. Riga har blitt et meget populært reisemål de senere årene. Mye av årsaken er behagelige priser for både reise og opphold.

Shopping

Rimelige priser, internasjonale merkevarer, spennende markeder og lokalproduserte håndverksprodukter, er alle med på å gjøre shoppingturen til en riktig trivelig fornøyelse. Du vil finne en rekke markeder i byen. Det største av dem alle er lokalisert like ved sentralbanestasjonen og bærer navnet Central Market. Her vil du oppleve et rikt og spennende vareutvalg. Riga byr også på en rekke kjøpesentre som passer for de som ønsker det meste under et tak. Her finner en blant annet Stockman, Origo, Domina og norskeide Alfa Centrs. Er du derimot på jakt etter små suvenir og antikvitetsforretninger, så er nok en spasertur i sentrum og rundt gamlebyen å foretrekke.

St. Peterskirken og Kristi Fødsels katedralen

Byen er kjent for sine mange flotte kirker. To av de mest kjente og flotteste er St. Peterskirken og Kristi Fødsels katedralen. St. Peterskirken er en kirke i gotisk stil, med en historie som strekker seg over hele 800 år. Bygningen kjennetegnes av et høyt spir på omlag 70 meter. Tar du turen opp i toppen av spiret kan du nyte en praktfull utsikt over Riga. Kristi Fødsels katedralen er derimot en russisk ortodoks katedral med hele fem kupler. Katedralen ble bygget på slutten av 1800-tallet og fremstår som et imponerende skue. Inne i katedralen får du muligheten til å beundre en rekke enestående ikoner.


Riga Zoo

Riga Zoo ved Meza Prospekts 1, er på mange måter den perfekte familieutflukten når en er i Riga. Her kan du oppleve spennende og eksotiske dyr på nært hold. Dyreparken i Riga er nemlig hjem for omlag 3000 dyr fra ca. 500 ulike arter. Ved Riga Zoo finner du blant annet krokodiller, isbjørner, flodhester og tigere. Inngangsprisen er heller ikke skremmende.Det vil si omtrent det samme som du betaler for en softis hjemme i Norge.

Sirkusopplevelser i verdensklasse

Baltikum er kjent for sine gode sirkus. Riga er ikke noe unntak i så måte. Ved Merkela Bulvaris finner du nemlig byens sirkus. Sirkuset ble bygget så tidlig som i 1888, og er dermed godt over hundre år gammelt. Dette gjør det også til et av verdens eldste sirkus. På sirkuset kan hele familien nyte proffe sirkusartister og spektakulære dyreopptredener.

Leave a Reply