Søker
Vennligst Vent

Rhodos

jun, 11 || No Comments |

Rhodos er den fjerde største av de greske øyene, og den største i Dedokanesene. Rhodos har i flere tiår vært blant våre mest populære reisemål. Ikke så rart egentlig. Øya har nemlig en rekke fortrinn. Høyest gjennomsnittstemperatur i Hellas, Praktfulle strender og flotte turistattraksjoner er bare noen av fortrinnene.

Feriere på Rhodos

Rhodos byr på et stort mangfold. Her kan alle finne et passende reisemål. Ixia, Lindos og Kolymbia er komplette badested som passer barnefamiliene. Ved disse stedene er tempoet rolig og avslappende. Er du derimot glad i en fest, er Faliraki et utmerket valg. I Faliraki ligger pubene og diskotekene tett i tett. Ønsker du deg noe større er middelalderbyen Rhodos by et utmerket valg.

Akropolis ved Lindos

På en klippe 125 meter over Lindos by finner du akropolis. Her finner du blant annet tempelet for lindiske Athene, samt et romersk tempel til ære for keiser Diokletian. En tur til akropolis ved Lindos er en utflukt med historisk sus, som absolutt kan anbefales

Sommerfugldalen på Rhodos

En av Rhodos største severdigheter er sommerfugldalen Petaloudes. Sommerfugldalen er en frodig og vakker dal med både innsjøer og fossefall. Her finner du også ambra trærne. Disse trærne har en kvae som tiltrekker seg enormt med sommerfugler. Noe som fører til at du vil se utrolig mange sommerfugler på disse trærne. Sommerfuglene holder seg for det meste i ro på trærne. Absolutt et vakkert skue og noe som du ikke finner mange andre steder i verden.


Strender

Hele øya er omgitt av flotte strender. Noen av sand og noen av fin rullestein. De mest barnevennlige og langgrunne strendene vil du imidlertid finne på østkysten av øya. Ved alle turiststedene på Rhodos er strendene utstyrt med gode fasiliteter.

Vær og temperatur

Rhodos har et typisk middelhavsklima med mye sol. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 27 og 29 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller varmeste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller reise på begynnelsen av sesongen, det vil si mai eller helt på slutten av sesongen i oktober. Da ligger snittemperaturen på rundt 23 grader.

Leave a Reply