Søker
Vennligst Vent

Reykjavik

jun, 11 || No Comments |

Reykjavik og Island er et fantastisk reisemål som stadig flere nordmenn oppdager. Island kan nemlig skilte med en fantastisk vakker natur, og det er gjerne naturopplevelsene som trekker turistene til sagaøyen. På Island kan en blant annet oppleve Den blå Lagune, Strokkur og Vigingmuseet.

Geysiren Strokkur

Det er nærmest påkrevd å oppleve sagaøyas varme kilder når en er i Reykjavik. Geysiren Strokkur i Haukadalur kan i så måte være den perfekte destinasjonen. Strokkur har nemlig regelmessige utbrudd, sånn ca hvert femte minutt. Den sprøyter da en vannsøyle med kokende vann ca 25 meter til værs. Et møte med Strokkur er virkelig en naturopplevelse som fester seg i minnet.

Den Blå Lagune

En kort kjøretur fra Reykjavik finner du den blå Lagune, et utendørs spa med mineralholdig vann. Når gradestokken viser noen få plussgrader, er det en spesiell opplevelse å synke ned i det mineralholdige vannet i den blå Lagune. Vanntemperaturen i lagunen holder omlag 37 grader. Det sies at det mineralholdige vannet skal ha en meget god effekt på hudsykdommer av ulike slag. Anlegget har etterhvert vokst i størrelse. I dag inneholder det blant annet gode garderobefasiliteter, badstue, Cafe, restaurant og butikk.

Vikingutstillingen på Nasjonalmuseet

Ved Nasjonalmuseet i Reykjavik har du mulighet til å se Islands imponerende vikingutstilling. Her får man en dypere innsikt i hvordan vikingene levde. Utstillingen består av blant annet våpen, rustninger, og ulike typer verktøy.


Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja er Islands største kirke og rager hele 74,5 meter over bakken, noe som også gjør den til Islands høyeste bygning. Kirken stod ferdig i 1986 etter en byggetid på hele 38 år. Innvendig er den utstyrt med et imponerende pipeorgel med over 5000 piper. Tar du turen opp i tårnet vil du kunne nyte en fantastisk utsikt over byen.

Operabygget Harpa

Harpa er Reykjaviks operabygg. Bygget sto ferdig i 2011 og har blitt hyllet for sin vakre arkitektur. I kjelleren på Harpa vises Islands praktfulle natur frem på film.

Opplev det magiske nordlyset

Nordlyset har i årtier trollbundet oss. Mytene og historiene rundt det er mange og spenstige. Det som ihvertfall er sikkert er at det pulserende og fargerike lyset på nattehimmelen stadig fascinerer. Fra senhøsten og utover vinteren arrangeres det nordlyssafarier fra Reykjavik.

Hvalsafari fra Reykjavik

En annen populær utflukt fra Reykjavik er hvalsafariene. Da bærer det til sjøs med dyktige guider på leting etter havets giganter. Her kan en blant annet oppleve vågehval, knølhval og delfiner. Selv om de fleste får sett hval under safariene, så har en her ingen garanti. Skulle du være så uheldig å ikke få oppleve hval så kan du uansett se frem til en flott dag i det våte element.

Guidete ridetur på sagaøyen

Prøv en islandshest på Island. En ridetur er for mange den ultimate måten å oppleve den vakre naturen på sagaøyen. I og rundt Reykjavik vil du finne en rekke arrangører som tilbyr guidete turer.

Dykking og snorkling

Det er gode muligheter for dykking og snorkling i og rundt Reykjavik. Thingvellir Nasjonalpark og Silfra er av mange ansett som den ultimate destinasjonen. Krystallklare Silfra er nemlig eneste sted i verden en kan dykke i sprekken mellom to kontinentalplater.

Leave a Reply