Søker
Vennligst Vent

Pula

jun, 11 || No Comments |

Feriebyen Pula ligger plassert helt sør på Istria halvøya ved Adriaterhavet. Pula er Kroatias femte største by med omlag 90.000 innbyggere. En av Pulas største forsteder er Medulin. I Medulin finner du en rekke nydelige sandstender, som hvert år tiltrekker seg mengder med turister. Pula er i tilegg til sol og varme også kjent for sin kulturhistorie. Du vil blant annet finne en rekke flotte romerske bygninger i og rundt byen.

Strender i og rundt Pula

I selve Pula er det dessverre dårlig med strender, men ved å bevege seg litt ut fra byen åpner det seg mange muligheter. Tar du buss eller taxi så vil du oppdage flotte strender i Verdula omlag 2 til 3 km sør for byen. Som de fleste av strendene i Kroatia er også disse av rullestein. Blant de mest populære strendene i området finner en Valkana Beach, Kolumbarica Beach, Debeljak Beach og Hawaii Beach.

Det romerske amfiteateret Arena

Sentralt i Pula finner du det romerske amfiteateret Arena. Dette er verdens sjette største amfiteater. Arena er omlag 2000 år gammelt og det eneste amfiteateret fra denne tidsepoken som enda har alle fire sidetårnene intakt. Arena fremstår i dag som en mektig og populær turistattraksjon fra romertiden.


Augustus tempelet

Augustus tempelet ligger sentralt plassert på Forum i Pula. Tempelet ble bygget for omlag 2000 år siden og dedikert til keiser Augustus og gudinnen Roma. Tempelet har gjennom historien hatt en rekke funksjoner. Det har blant annet blitt brukt som kirke. Etter å ha blitt bombet nesten sønder og sammen under 2. verdenskrig, er tempelet nå rekonstruert tilbake til sin opprinnellige prakt. Har du mulighet så ta gjerne turen inn i tempelet også, her finner du blant annet et utvalg av romerske skulpturer.

Vær og temperatur

Pula er kjent for sitt behagelige klima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 24 og 28 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de heteste. Ønsker du et mildere klima bør du heller reise i mai eller oktober. Da er luften svalere, med snittemperaturer på mellom 20 til 23 grader.

Leave a Reply