Søker
Vennligst Vent

Paros

jun, 11 || No Comments |

Paros er ei av øyene som utgjør Kykladene i Egeerhavet. Naturen er vakker, med frodige daler og lave åser. Øya er forholdsvis lita og flat, hvilket gjør den perfekt for syklisten. Paros er også populær blant øyhoppere. De fleste som er på øyhopping i Kykladene legger nemlig turen innom Paros en eller annen gang i løpet av reisen. De fleste velger da å tilbringe dagene i Parikia som er den største byen på øya. Her finner du også øyas travle havneterminal.

Sommerfugldalen Petaloudes

Inne på øyen finner du sommerfugldalen Petaloudes, skjønt noen ordentlig dal er det i realiteten ikke. Hele sommerfuglparken består nemlig av noen få mål jord i en liten skråning. I denne skråningen samles det imidlertid et enormt antall med vakre sommerfugler. Parken består av en rekke trapper og stier, samt en meget spesiell tresort som tiltrekker seg sommerfuglene. En tur til sommerfugldalen på Paros kan med andre ord vise seg å bli en svært fargerik opplevelse.

Strender på Paros

Sandstrendene på Paros er mange og varierte. Her finner du alt fra viker med små og uberørte strender, til store livlige badestrender med utallige aktiviteter.De mest populære aktivitetene er dykking, snorkling, kiting og vindsurfing. De beste forholdene for vindsurfing og kiting finner du på nord og østsiden av øya. Den mest populære stranden for vindsurfing er utvilsomt Golden Beach. Ved Golden Beach er forholdene for vindsurfing og kiting såpass gode, at det til stadighet arrangeres internasjonale stevner her.


Vær og temperatur

Paros har et behagelig klima med mye sol under høysesongen. I juni, juli, august og september ligger temperaturene i snitt på rundt 26 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller heteste. Ønsker du et svalere klima, bør du heller reise på begynnelsen eller slutten av sesongen, det vil si enten mai eller oktober. Da ligger snittemperaturen på rundt 21 grader.

Leave a Reply