Søker
Vennligst Vent

Paris

jun, 11 || No Comments |

De fleste av oss har en drøm om å besøke Paris i løpet av livet. Paris fremstår nemlig som en av verdens mest glamorøse og romantiske storbyer. Byen er breddfull av kultur og historie. Louvre, Eiffeltårnet og Notre dame er bare et lite utvalg av severdighetene storbyen kan by på. Shoppingmulighetene i Paris er også helt unike. Byen er rik på alt fra små loppemarkeder til elegante designforretninger.

Shopping i Paris

I gatene Avenue Montaigne og Rue du Faubourg Saint Honore er design og moteforretningene godt representert. Her har blant annet Louis Vuitton, Chanel og Boss, og en rekke andre kjente moteforretninger etablerte forretninger. Byen kan også by på en rekke markeder. Loppemarkedet Marche de la Porte de Vanves er et som er verdt å besøke. Her selger lokalbefolkningen eiendeler de ikke lengre har behov for. Har du hellet med deg kan du gjøre et ordentlig kupp her. Er du derimot på utkikk etter antikviteter kan markedet Les Marche auc Puces de saint Quen være et godt alternativ. Paris er også rik på ordinære antikvitetsforretninger.

Ta turen til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er for de fleste hovedattraksjonen når en tenker på Paris. Eiffeltårnet rager hele 324 meter over bakken. Tårnet har tre forskjellige plattformer som du enten kan nå med heis eller trapp. nivå en ligger 57 meter over bakken, mens nivå to og tre ligger henholdsvis 115 og 276 meter over bakken. Alle plattformene gir deg en nydelig utsikt over Paris og det sies at en med gode forhold kan se så langt som 67 km.


Disneyland

En annen attraksjon som det kan være verd og besøke under oppholdet i Paris er Disneyland. Disneyland i Paris er regnet som en av verdens mest berømte fornøyelsesparker. Parken ligger ca 3 mil øst for Paris. Med tog fra Paris tar turen ca 35 minutter. Her må du beregne deg god tid ved besøket, for Disneyland er enormt både i areal og inntrykk. Det skal godt gjøres å komme gjennom hele parken på en dag. Velg heller ut attraksjonene du ønsker å overvære på forhånd.

Louvre

Ærverdige Louvre er et av verdens aller største og mest anerkjente kunstmuseum. Her må du beregne god tid på et besøk. Louvre er nemlig på over 60.000 kvm og inneholder langt over 30.000 kunstverk. Opprinnelig var Louvre et kongeslott, men i moderne tid er hele slottet blitt omgjort til museum. Her finner du blant annet Leonardo Da Vincis verdenskjente maleri Mona Lisa.

Show på Moulin Rouge

Moulin Rouge er nærmest som en legende å regne når det gjelder kabaret og dans. Her er det fremdeles show av høy standard over 120 år etter åpningen. På Moulin Rouge kan du også kombinere showene med en lunsj eller middag. Har du lyst til å oppleve Moulin Rouge er adressen Place Blanche, 18th arrondisement.

Leave a Reply