Søker
Vennligst Vent

Pafos

jun, 11 || No Comments |

På sydvestkysten av Kypros ligger feriebyen Pafos. Byen er delt opp i to deler. I den øvre delen bor mesteparten av lokalbefolkningen. Her finner du også de fleste av byens historiske bygninger. I den nedre delen finner du havnen, strandpromenaden, hoteller, barer og restauranter. Pafos er også en historisk by. Myten skal ha det til at det var her kjærlighetsgudinnen Afrodite ble født. Severdighetene er mange. Her kan en blant annet beskue kongegravene og restene av den romerske guvernørens palass.

Strender

Strendene som ligger like ved byen er ganske små og smal. Mange av disse tilhører også ulike hoteller ved strandkanten. Beveger du deg litt ut av byen åpner imidlertid mulighetene seg. Omlag 8 kilometer utenfor byen finner en Coral Bay. Dette er en stor og flott sandstrand, hvor en kan leie seg både solsenger og parasoller. Ved Coral Bay er det også et rikt utvalg av aktiviteter. Vannski, Vannscootere og bananbåter er blant tilbudene.

Golfglede

Like utenfor Pafos ligger det tre flotte 18 hulls golfbaner. De tre banene er Secret Valley Golf Course, Tsada Golf Club og Aphrodite Hills Golf Club. Tsada ligger 15 km nordøst for byen og hele 550 meter over havet. Aphrodite Hills er bygget i 2002 og den nyeste av banene omkring Pafos. Her har du en vakker utsikt mot middelhavet fra flere av banens hull. Secret Valley ligger 18 km fra byen og har en vakker utsikt over blant annet Afrodites klippe.


Severdigheter i og rundt Pafos

Pafos er Kypros eldste by og har av den grunn mange historiske severdigheter. Byens fort, Panayia Chrysopolitissakirken er blant de mest besøkte inne i selve byen. For barnefamiliene kan Pafos akvarium og Pafos Bird Park være en gøyal avveksling fra strandlivet. Ved akvariumet vil du få et innblikk av hvordan livet er under vann og ved Pafos Bird Park vil du finne en stor samling av fugler. Drar du litt ut av byen har du også muligheten til å oppleve Afrodites tempel og Afrodites bad. Ruinene av Afrodites tempel finner du 14 kilometer utenfor byen og Afrodites bad finner du omlag 5 mil nord for byen. Afrodites bad er imidlertid ikke annet enn en liten kulp i et bekkefar. Naturen er vakker, men det er vanskelig og forstå hvordan Afrodites bad har klart å bli en av de største turistattraksjonene på Kypros.

Leave a Reply