Søker
Vennligst Vent

Oslo

jun, 11 || No Comments |

For mange er Oslo det mest nærliggende alternativet når en skal på storbyferie. Norges største by kan skilte med flere spennende konserter, festivaler, sportsarrangementer og andre forestillinger i løpet av et kalenderår, enn noen annen norsk by. Byen er i tillegg rik på attraksjoner og severdigheter. en kan blant annet besøke Operaen, Holmenkollen, Vigelandsparken, Slottet og Tusenfryd.

Shopping i Oslo

Oslo byr på gode shoppingmuligheter. Rundt Karl Johan vil du finne en rekke landsdekkende kjedeforretninger som for eksempel H&M og Benneton. Er du derimot på utkikk etter noe mer eksklusivt og spennende, kan det være lurt å legge kursen mot designforretningene i Akersgata. Her finner du blant annet butikker for Louis Vuitton, Moods of Norway og Hugo Boss. Ellers kan det nevnes at det ligger en rekke spennende antikvitetsforretninger i området rundt Frogner.

Holmenkollen

Holmenkollen er en hoppbakke fra 1892. Den er imidlertid ombygd en rekke ganger siden den gang, og fremstår i dag som toppmoderne. Bakken er blitt en av de største turistattraksjonene i hele Oslo. I tilknytning til anlegget finner du også skimuseet. Her får du et innblikk i skihistorie fra de siste 4000 årene. Det er også anledning til å prøve stedets ski-simulator. Her kan du teste dine ferdigheter i blant annet hopp og alpint. Er du riktig heldig så klaffer Oslo turen med et av verdenscuprennene i hopp. Hvis så er tilfelle kan du overvære en fantastisk folkefest.

Vigelandsparken

En spasertur blant de over 200 bronse og granittskulpturene i Vigelandsparken er en fantastisk opplevelse. Alle figurene i parken er laget ut fra Gustav Vigelands sine modeller. De mest kjente av disse er muligens Sinnataggen og Monolitten. Sistnevnte tok det hele 14 år å hugge ut.

Operaen i Bjørvika

Besøk gjerne operaen i Bjørvika. Operaen stod ferdigbygd i 2008 og er med sin unike arkitektur blitt et imponerende landemerke i Oslo. Spaser gjerne opp på taket av operaen og nyt sjøluften og utsikten over Oslofjorden.


Slottet

Det kongelige slott stod ferdigbygd i 1849. Slottet er som seg hør og bør en av Norges aller største attraksjoner. Slottet og slottsparken holder åpent hele året. Under sommermånedene er det også mulighet for omvisninger innendørs. Et av de beste tidspunktene å besøke slottet på er rundt klokken 13.30, da har nemlig garden seremoni med vaktbytte utenfor slottet.

Tusenfryd

I utkanten av Oslo finner du fornøyelsesparken Tusenfryd. Dette kan være et flott avbrekk fra fra andre gjøremål og garantert suksess blant de yngste familiemedlemmene. På Tusenfryd kan du blant annet gi deg i kast med berg-og-dalbane og en rekke andre skrekkinngytende karuseller. La adrenalinet få utløp på Tusenfryd.

Leave a Reply