Søker
Vennligst Vent

Reisetips Obertauern

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Obertauern |
Skiområdet i Obertauern

Obertauern av Dave & Lynne Slater (CC BY 2.0)

Obertauern er blant de mest snøsikre stedene i de østerrikske Alpene. Den lille landsbyen ligger idyllisk plassert 1738 meter over havet, og rommer omlag 250 innbyggere. Et kompakt sentrum med korte avstander til alt er blant Obertauerns kjennetegn. Her vil du kunne nyte en intim skiferie i naturskjønne omgivelser.

Flott skisystem

Et moderne heissystem bestående av 26 heiser, sørger for å ta deg raskt og effektivt opp i fjellene som omgir Obertauern. Herfra kan du nyte 100 km med velpreparerte alpinløyper. Av disse 100 km består 61 km av blå løyper, 35 km av røde løyper og 4 km av sorte løyper. Den lengste av løypene måler 2 km.

Liker du å stå på snowboard? Er svaret er ja, må du bare legge turen innom funparken i Monte-Flu området. Her kan snowboardkjørerne boltre seg i utfordrende omgivelser. Det finnes også noen flotte langrennsløyper som har utgangspunkt i Obertauern.

Superbratte Gamsleiten

I Obertauern finner du også den beryktede Gamsleitenløypen. Dette er ei av Europas aller bratteste løyper. Den er faktisk så bratt at den ikke lar seg preparere med tråkkemaskin. Det verste med Gamsleiten er at den i tillegg til å være superbratt, også er full av kuler hvilket gir deg følelsen av og stå nedover et skikkelig vaskebrett. Gamsleiten er definitivt en utfordring for selv den mest erfarne alpinist.

Skiskole

Som alle Østerrikske skisteder med respekt for seg selv har også Obertauern flere anerkjente skiskoler. De fleste tilbyr undervisning for både nybegynnere og viderekommende alpinister. Nybegynnerkursene gir seg i kast med grunnteknikkene, mens de viderekommende kursene legger mer vekt på finpussing av teknikk. Etter endt kurs vil de aller fleste mestre mer og oppleve mer skiglede i bakkene.

Bestill hotell

Bestill hotell i Obertauern gjennom hotels.com

Comments are closed.