Søker
Vennligst Vent

New Delhi

jun, 11 || No Comments |

New Delhi er hovedstaden i India og for mange selve inngangsporten til India. Kontrastene i byen er imidlertid store. I New Delhi vil du nemlig finne alt fra storslått arkitektur til de fattigste slumområder. Delhi består av to deler. Den ene er New Delhi og den andre er Old Delhi. Skillet mellom New og Old Delhi er ekstremt markant. I New Delhi er gatene brede, bygningene fine, bilene nyere og parkene store. Men straks du beveger deg over i Old Delhi oppdager en at folkemassene blir store, gatene smale, trafikken et kaos og forurensningen enorm. Å bevege seg fra New Delhi til Old Delhi er med andre ord som å bevege seg flere år tilbake i tiden.

Forurensing i New Delhi

Storbyen er preget av høy forurensing. Frem til årtusenskiftet figurerte den ofte på topp ti listen over verdens mest forurensede byer. Å puste inn gateluften i Delhi kunne til tider sammenlignes med å røyke 20 sigaretter daglig. Ting har imidlertid bedret seg noe de seneste årene. I dag er for eksempel det meste av kollektivtransporten i byen gått over til naturgass. Mange piler peker med andre ord i riktig retning, men la det ikke være noen tvil Delhi er fremdeles en sterkt forurenset by.

utflukt til Taj Mahal

Det er nærmest påkrevd å besøke Taj Mahal når en befinner seg i New Delhi. Taj Mahal er Indias desidert største turistattraksjon. Det praktfulle Mausoleet i hvit marmor, ble reist av Shah Jahan i 1648. En utflukt til Taj Mahal i Agra er en perfekt dagstur. De beste alternativene for å komme seg til Taj Mahal er å melde seg på en guidet tur eller eventuelt leie bil med sjåfør.


Paharganj

Den store sentralbasaren Paharganj ligger midt mellom Old delhi og New Delhi. Ved Paharganj vil du finne restauranter, hoteller og ulike butikker i budsjettklassen. Av denne grunn er Paharganj blitt svært populært blant ryggsekkturistene. Her kan du bo og leve billig samtidig som du får en smak av hvordan India virkelig er.

Shopping

I Delhi er shopping en opplevelse. Prisene er lave og varene gode. Butikkene, markedene og basarene er mange og tilbyr alt mulig. Den mest spektakulære opplevelsen får en ved Palika Bazaar. Dette er et underjordisk marked med ganger og smug i alle retninger. Her vil du finne både gammelt skrap og praktfulle håndarbeider. Tar du tiden til hjelp i Palika Bazaar vil du garantert gjøre et eller flere kupp. Husk bare på å prute.

Leave a Reply