Søker
Vennligst Vent

Nessebar

jun, 11 || No Comments |

Middelalderbyen Nessebar er selve perlen langs Svartehavskysten. Byen er over 3.000 år gammel og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1983. Navnet Nessebar fikk byen i år 600 f.Kr. Det var da byen ble en gresk koloni. Ruinene du nå kan oppleve i Nessebar stammer fra denne tidsepoken. Den rike og innholdsrike historien er med på å gjøre Nessebar til et av de mest attraktive reisemålene i Bulgaria.

Gamlebyen i Nessebar

Når en ankommer gamlebyen blir en møtt av ruinene av en gammel bymur, som stammer fra det gamle greske regimet. Inne i byen er det lett og la seg fascinere av byens mange kirkebygg. I Nessebar vil du finne hele elleve kirkebygg, hvor det eldste ble bygget på 500-tallet og det nyeste på 1700-tallet. Den mest kjente av disse kirkene er nok Johannes Døperens kirke.

Strender

I Nessebar vil du finne flere flotte og langgrunne sandstrender. Ved de fleste av disse strendene er det selvfølgelig som seg hør og bør et rikelig og bredt utvalg av vann-sportsaktiviteter. Her inngår blant annet vindsurfing, parasailing, tuber og vannscootere. Strendene er imidlertid i privat eie, så du må som regel belage deg på å betale en ørliten avgift for å benytte dem.


Shopping

Det er morsomt å shoppe i Bulgaria, her er det nemlig billig sammenlignet med hjemme. En har med andre ord alle muligheter for å få mye igjen for pengene. Nessebar er imidlertid ikke noe direkte shoppingparadis. Noen små butikker og basarer finnes det selvfølgelig inne i byen, og ved disse kan du få kjøpt med deg noen ferieminner og suvenirer. Ønsker du deg større handlemuligheter bør du legge turen inn til Burgas.

Vær og temperatur

Klimaet er utmerket med mye sol og lite regn under høysesongen. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen i Nessebar på mellom 26 og 30 grader celsius. Hvor da juli og august måneden som regel er varmest. Er du riktig heldig så kan gradestokken stige godt opp mot 40 graders streken i perioder. Er du ikke fullt så glad i varme så kan du med hell reise på begynnelsen av sesongen dvs mai eller helt på tampen av sesongen i oktober. Da er det noe svalere i luften med snitt temperaturer på rundt 23 grader celsius.

Leave a Reply