Søker
Vennligst Vent

Naxos

jun, 11 || No Comments |

Naxos ligger lokalisert i Egeerhavet og er den største øyen i Kykladene. Øya preges av et frodig landskap med høye fjell og grønne daler. Det finnes en rekke interessante severdigheter på øya. De fleste er av marmor, som for eksempel den imponerende tempelportalen ved inngangen til havnen. Naxos er i tillegg svært kjent for sine viner. Blant øyhopperne er øya svært populær. Mye av grunnen er at havnen er et knytepunkt, med ruter til øyer som Santorini, Mykonos, Paros, Amorgos, Syros og Ios.

Vinguden Dionyssos

Skal en tro på mytologien så var det på Naxos vinguden Dionyssos holdt til. Her skal han ha lært befolkningen kunsten å dyrke nydelige vindruer av ypperste kvalitet. Når en smaker på vinen på Naxos så kan en nesten bli fristet til å tro at det er en viss sannhet i dette. Vinen er nemlig av svært god kvalitet.

Marmorkunst

Naxos er også svært rik på marmor, noe du vil se mangt et eksempel på rundt om på øya. Her lærte en seg kunsten med og omforme marmoren til vakre statuer. Det mest kjente marmor verket er den flombelyste tempelportalen ytterst i havnen. Denne er over 2500 år gammel, og i dag alt som er igjen etter et tiltenkt Apollon eller Dionyssos tempel.


Strender på Naxos

Strendene på Naxos er kjent for å være blant de fineste i hele Hellas. De flotteste og mest populære finner du sørvest for Chora. Her er det langgrunne sandstrender som gjelder. Med det krystallklare Egeerhavet utenfor er badeferien på mange måter sikret.

Vær og temperatur

Naxos har i likhet med de andre øyene i Egeerhavet et behagelig klima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 25 og 26 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de aller varmeste. Ønsker du et mildere klima bør du heller legge reisen til begynnelsen eller slutten av sesongen, det vil si mai eller oktober. Da er luften noe svalere med snittemperaturer på rundt 21 grader.

Leave a Reply