Søker
Vennligst Vent

Mayrhofen

jun, 11 || No Comments |

Mayrhofen er et av Østerrikes aller beste vintersportssteder og en perfekt destinasjon for skiferien. Byen har ca. 3700 innbyggere og ligger på beskjeden høyde av 650 meter over havet. På tross av dette kan Mayrhofen vise til et imponerende og moderne skisystem, som tar deg opp til en høyde på 3.250 meter over havet. Afterskien er selvfølgelig både god og underholdende, legger du skireisen hit har du med andre ord mye å se frem til.

Enormt løypenett

Løypenettet i østerriske Mayrhofen er mildt sagt imponerende. Fra byen kan du ta gondalbanene opp til fjellene Ahorn og Penken. Hefra kan du via 48 heiser få tilgang til løypenettet som måler 157 km. De mest familievennlige løypene finner du ved Ahorn. Ønsker du enda flere løyper så kan du kjøpe skikort for hele Zillertal området. Da vil du ha tilgang til hele skisystemet med hele 662 kilometer med løyper, fordelt på 184 ulike løyper. Det høyeste kjørepunktet finner du 3.250 meter over havet, og den lengste løypen måler 9,7 km. Med så mange løyper er det på sin plass å investere i et godt løypekart. Da er du sikrere på at du kommer ned på riktig sted.

Adrenalinkick i Harakiri

Harakiri er bakken for de virkelig gode alpinistene. Dette er nemlig Østerrikes bratteste alpinbakke. Hellingsgraden er på hele 78 prosent. Det tilsvarer 40 grader, og kan sammenlignes med tilløpet til store hoppbakker. Bakken er faktisk så bratt, at tråkkemaskinen er avhengig av vinsj for prepareringen. Du skal med andre ord inneha ekstreme skiferdigheter, før du setter utfor Harakiri. Velger du å sette utfor, er du imidlertid garantert et adrenalinkick uten sidestykke.


Skiskole i Mayrhofen

I Mayrhofen finnes det flere skiskoler som tilbyr undervisning for både nybegynnere og viderekommende alpinister. Nybegynnerkursene tar for seg de elementære grunnteknikkene. For de viderekommende handler det mer om å finslipe teknikk og luke bort unoter. Begge kursene bidrar imidlertid til å øke skigleden.

Leave a Reply