Søker
Vennligst Vent

Reisetips Madeira

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Madeira |

Madeira

Den portugisiske ferieøyen Madeira ligger lokalisert i det østlige Atlanterhavet. Den har en svært rik flora og betegnes ofte som den grønne øya eller blomsterøya. Øyen er av vulkansk opprinnelse og består av mange fjell og daler. Faktisk ligger 90 prosent av øyen, på over 500 meters høyde. Det høyeste av fjellene er Pico Ruivo, på 1861 meter. Kystlinjen består for det meste av bratte klipper. Havklippen Cabo Girao som stuper 580 meter rett ned i havet, er faktisk verdens nest høyeste. Du drar med andre ord ikke til Madeira for å nyte strandlivet.

Praktfull natur

Langs kystlinjen på Madeira kan du oppleve hvordan det mektige Atlanterhavet slår inn mot klippene som omkranser øya. Klippene er et vakkert skue og på Madeira finner du dem i mange variasjoner. Beveger du deg lenger inn på øya kan du oppleve øyas frodige vegetasjon. Madeira blir ikke uten grunn kalt for blomsterøya. Floraen består av over tusen ulike bregner og blomsterplanter. Her finner du også en verdens få gjenværende laubærskoger.

Madeiravin

Madeira er også meget kjent for sine viner. Madeiravinen er en sterkvin som brukes både som drikke og til matlaging. Den er brukt mye til konfekt og desserter, og da spesielt «plomme i Madeira». Det finnes nå fire hovedtyper av Madeiravin. disse er Malvasia, Boal, Verdelho og Sercial.

Fottur

Madeira er et eldorado for den turglade. Få steder i verden kan en oppleve vakrere fotturer enn på Madeira. Det finnes nemlig enormt mange stier og ruter en kan følge for å oppleve Madeiras frodige natur. En turbok kan være til god hjelp om du ønsker å oppleve naturen på egenhånd. Men så fremst en ikke har noe imot litt selskap, bør en vurdere en guidet tur. Turguidene på Madeira er nemlig svært gode. De både viser og forteller ting som du neppe ville ha funnet frem til på egenhånd.

Vær og temperatur

Snitt temperaturene på Madeira ligger stabilt på mellom 18 og 24 grader gjennom hele året. De varmeste månedene ligger mellom mai og november. Dette gjør Madeira til et attraktivt reisemål gjennom hele året.

Bestill hotell

Bestill hotell på Madeira gjennom hotels.com

Comments are closed.