Søker
Vennligst Vent

Lyon

jun, 23 || No Comments |

Er du glad i mat er sjansen stor for at du vil falle pladask for Lyon. Den franske storbyen er nemlig Frankrikes gourmetby nummer 1. Den blir ofte kalt «verdens kulinariske hovedstad», og har i en årrekke trollbundet gourmeter fra hele verden. Maten er imidlertid ikke den eneste grunnen til å legge storbyferien til Lyon. Byen er nemlig både vakker og innholdsrik.

Shopping i Lyon

Lyon er Frankrikes tredje største by. Det skulle således bare mangle at shoppingmulighetene er gode. De største handlegatene i byen er Rue de la République og paralellgaten Rue Édouard Herriot. I disse gatene vil du kunne finne mengder med kjedebutikker, luksusforretninger, kinoer, restauranter og kafeteriaer. Lyon har også flere store shoppingsenter. To av de mest kjente er Part Dieu og Confluence. Begge byr på et bredt spekter av forretninger, restauranter og kafeteriaer. De store salgsmånedene er januar/februar og juni/juli. Da er det skifte av sesong i butikkene, og dermed mulig å gjøre store kupp.

Gourmetopplevelser

Kulinariske opplevelser står i høysetet om en legger storbyferien til Lyon. Byen er kjent som et møtested for verdens aller beste kokker, med Paul Bocuse i spissen. Paul Bocuse er kjent som mannen bak den sagnomsuste kokkekonkurransen Bocuse d’Or. Paul Bocuse har også en rekke michelinrestauranter rundt om i landet. Den mest anerkjente ligger imidlertid i Lyon og bærer navnet L’Auberge du Pont de Collonges. Planlegger du i god tid, så kan du forsøke å bestille bord på L’Auberge du Pont de Collonges. Du må være forberedt på høye priser, men til gjengjeld kan du se frem til en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Ønsker du fransk mat til en rimeligere penge, så er de franske matkroene eller «bouchons» som de også blir kalt riktig valg. Ved disse kroene får du herlig mat til en billig penge.


Matmarked i Lyon

Det går nærmest ikke an å besøke Lyon uten å ta turen til et av byens matmarkeder. Det er spesielt to markeder som skiller seg ut. Disse er markedet ved Quai St. Antoine og innendørsmarkedet Les Halles de Lyon. Begge byr på et enormt utvalg. Skal du kjøpe med deg hjem noen spennende ingredienser, er disse markedene stedet å gjøre handelen.

Severdigheter

Notredambasilikaen og det romerske teateret på Fourvièreåsen er begge storslagne attraksjoner som du bør oppsøke i Lyon. På Fourvièreåsen kan en også nyte en praktfull utsikt over byen. Ellers er gamlebyen en klar favoritt blant turistene. Denne ble innlemmet på UNESCOS liste over verdensarv så sent som i 1998. Gamlebyen karakteriseres av smale gater, skakke hus, og små torg med tilhørende bouchons og cafeer. Midt inne i gamlebyen ligger også den flotte St. Jean katedralen som sto ferdig i år 1476.

Leave a Reply