Søker
Vennligst Vent

Shopping i London

sep, 22 || No Comments |

London er en fantastisk by for shopping. Byen har et rikt og variert utvalg som er egnet til å tilfredstille selv de mest kresne av oss. I bybildet er store motehus, kjedebutikker, antikvitetsforretninger, spesialbutikker, basarer og spennende markeder alle godt representert. Det er med andre ord gode muligheter for å få fylt opp handleposene hvis en legger reisen til London.

Oxford Street

Den sagnomsuste handlegaten Oxford Street, regnes av mange som en av verdens beste handlegater. Oxford Street strekker seg 2,5 km fra Tottenham Court Road til Marble Arch, og kan skilte med godt over 300 butikker. De mest kjente foretningene i gaten er varehuset Selfridges, Debenhams, John Lewis og Mark & Spencer. For de aller minste vil nok Disney Store være en stor opplevelse, og skulle du ikke ha barna med deg på reisen så er den uansett en perfekt gavebutikk.

Regent Street

Den anerkjente handlegaten Regent Street finner du i West End området av London. Den strekker seg mellom Piccadilly Circus og Oxford Circus. Ikke bare er gaten flott arketonisk, den er også et lite eldorado for den shoppingglade. Her vil du finne en rekke kjedebutikker som Hennes & Mauritz, Levis, Nike og Zara. Eksklusive forretninger som Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Jaeger og Calvin Klein er også godt representert. Av de mer spennende forretningene i Regent Street finner en Ferrari og Hamleys. Hamleys er en gigantisk leketøysbutikk som fordeler seg over hele 6 etasjer. Forretningen er nærmest blitt å regne som en turistattraksjon i London, med hele 5 millioner besøkende i året. Har du barn med på reisen, vil sannsynligvis et besøk hos Hamleys bli et av høydepunktene. Der Hamleys er barnas høydepunkt, kan en på mange måter si at Ferrari er de voksnes høydepunkt. Her vil en finne et bredt utvalg av Ferrari effekter, samt en F2005 Replica formel 1 bil på utstilling.


Bond Street

I likhet med Regent Street ligger også Bond Street i West End området av byen. Bond Street er kjent for sine fasjonable og luksuriøse forretninger. Gaten formelig oser av luksus. Den inneholder flere kunstgalleri som Sothebys, Mallett og Spencer House. Den inneholder en rekke anerkjente motehus som Gucci, Hugo Boss, Prada, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Calvin Klein, Chanel, Diesel, Dolce & Gabbana, Christian Dior og Mulberry for å nevne et utvalg. Luksuriøse juvelforretninger som Rolex, De Beers og Tiffany & co er selvfølgelig også godt representert her.

Covent Garden

I østkanten av West End finner en det anerkjente shoppingområdet Covent Garden. Her regnes gatene Neals Street, Earlham Street, Covent Garden Piazza og Long Acre for å være de beste for shopping. Spesialforretningene er mange i dette området av byen. Cadenhead’s Whiskey Shop er en av disse. Den har spesialisert seg på whiskey, og har blant annet et ekstremt utvalg av maltwhiskeyer. Et annet eksempel er La Anabela som har spesialisert seg på luksuriøs sjokolade. Det finnes også spesialforretninger for både kaffe, tea og sigarer, for å nevne noen.

Knightsbridge

Knightsbridge er et luksuriøst område på Londons beste vestkant, akkurat på grensen mellom bydelene Kensington og Westminster. Området erkjent for sine luksuriøse butikker og prangende Kjøpesentre. De mest kjente handlegatene i Knightsbridge er Sloane Street, Bromton Road og Beauchamps Palace. I Bromton Road finner du det berømte kjøpesentret Harrods. Senteret består av et enormt butikkutvalg fordelt på 7 etasjer. På hjørnet av Knightsbridge og Sloane Street ligger det nesten like berømte kjøpesenteret Harvey Nichols. I Harvey Nichols vil du finne 8 etasjer med eksklusive butikker innenfor blant annet mote og skjønnhet. Ellers vil du finne et rikt utvalg av moteforretninger i Knightsbridge området.

Markeder

I London finnes det nærmere 100 ulike markeder. Noen ligger under tak mens andre er under åpen himmel. Tar du turen innom et av markedene vil du møte et yrende folkeliv og et spennende vareutvalg. Innendørsmarkedet Spitalfields i East End og er et av Londons mest populære. Her vil du finne frukt og grønt, malerier, musikk, smykker, kunst, møbler og klær blant vareutvalget. Greenwich Market i Church Road kan også vise til et spennende vareutvalg bestående av blant annet klær, smykker og håndlagde leker. Camden Market er også godt besøkt. Dette består egentlig av mange forskjellige markeder, men de ligger såpass tett at det kan føles som de flyter inn i hverandre. Her finner du blant annet elektronikkprodukter, sko, moteklær, vesker og smykker. Andre markeder som kan være verdt et besøk er Borough Market, Colombia Road Flower Market, Portobello Road, New Caledonian Market, Roman Road Market og Petticoat Lane Market.

Leave a Reply