Søker
Vennligst Vent

Museer i London

sep, 22 || No Comments |

Det florerer av store og små museer med høy kvalitet i London. Det er dermed mulig å kombinere storbyferien med mengder med kultur og historie. På en kort storbyferie er det imidlertid umulig å rekke over alle museene, det kan derfor være lurt og planlegge på forhånd hvilke du ønsker å avlegge et besøk.

British Museum

British Museum er landets største og mest populære museum. Museet ble grunnlagt i 1753 av Sir Hans Sloane. Siden den tid har British Museum opparbeidet seg en enorm samling på over 7 millioner gjenstander. De har blant annet en enorm samling av egyptiske oldtidsgjenstander, hvor du finner både Rosettastenen og en byste av Ramses II. Det finnes også avdelinger for mynter, medaljer, Midtøsten, Asia, Afrika, Oseania, Amerika, samt både gresk og romersk oldtid. Museet huser også et enormt Bibliotek.

HMS Belfast

Krysseren HMS Belfast ble bygget i 1938 og kan vise til en ærerik historie under Royal Navys tjeneste. Under 2. Verdenskrig var den blant annet med under slaget ved Nordkapp. Der hjalp den til med å senke det tyske krigsskipet Scharnhorst. Skipet var også med i operasjon Overload, den overordnede planen for befrielsen av Vest Europa. Etter 2. Verdenskrig havnet den på ny i strid under Koreakrigen. I dag gjør den tjeneste som museumsfartøy i London, noe den har gjort siden 1971. Ni av dekkene på HMS Belfast er åpne for publikum, du får dermed tilgang til å beskue det meste av fartøyet.


Madame Tussauds

Det berømte voksmuseet Madame Tussauds holder til i London. I dag finner du filialer av Madame Tussauds i en rekke storbyer rundt om i verden, men det var i London det hele startet for over 200 år siden. Inne i vokskabinettet finnes det flere ulike soner. I A-list sonen er det voksskulpturer av Leonardo Di Caprio, Nicole Kidman, Brad Pitt og en rekke andre kjendiser. Den kongelige sonen inneholder de fleste medlemmene av det britiske kongehuset, inkludert avdøde Prinsesse Diana. Det finnes også ulike soner for blant anndr musikere, sportsutøvere, verdens ledere og berømte mordere.

Tate Modern

Kunstinteresserte vil sannsynligvis omfavne Tate Modern, Storbritannias nasjonalmuseum for moderne kunst. Tate Modern er verdens mest besøkte kunstutstilling for moderne kunst, med et årlig besøkstall på omlag 4,7 millioner mennesker. Museet holder til i en fem etasjers bygning, hvor 3. og 5. etasje er arena for Tate samlingen. 4. etasje brukes til midlertidige utstillinger. 2. etasje brukes til mindre utstillinger av samtidskunst, mens 1. etasje brukes til bestillingsverker som er spesiallagd for Tate Modern.

The National Gallery

Ved The National Gallery er det malerier som er i fokus. Galleriet er nemlig et av verdens mest anerkjente kunstmuseer og sammenlignes ofte med Louvre i Paris og Prada i Madrid. The National Gallery åpnet i 1824 og kan i dag vise til en imponerende samling på over 2.300 malerier. Maleriene er datert fra midten av 1300 tallet og frem til 1900 tallet. Her vil du blant annet kunne beskue verker av Rembrandt, Van Gogh, Gauguin, Michelangelo, Monet, Picasso og Da Vinci.

London Dungeon

London Dungeon er på mange måter et annerledes museum. Her tar Skuespillere deg med på en halvannen times reise i Londons dystre historie. Spesialeffektene er med på å gjøre dette til en skremmende opplevelse. Du vil oppleve historiske begivenheter fra virkeligheten, og stifte nærmere bekjentskaper med seriemorderen Jack the Ripper, bybrannen, tortur og pesten som herjet byen på 1600 tallet.

Leave a Reply