Søker
Vennligst Vent

Attraksjoner og severdigheter i London

sep, 22 || No Comments |

Du kommer garantert ikke til å kjede deg i London. Byen har nemlig et rikt og variert utvalg av severdigheter og attraksjoner, som formelig skriker etter din oppmerksomhet. Problemet består bare i å velge ut hvilke en skal besøke. Et godt tips er derfor å ha en plan på hvilke severdigheter og attraksjoner en skal besøke, allerede før en reiser.

London zoo

Nord i London, like ved Regent Park finner du London Zoo. Dyreparken ble etablert allerede i 1828 og kan i dag vise til en imponerende samling av dyrearter. London Zoo inneholder over 16.000 individer, fordelt på over 750 arter. Reptilavdeling, troparium, sommerfuglbygning, pingvinbasseng, insektarium og en afrikansk avdeling er blant opplevelsene som venter deg i dyrehagen. I sommerhalvåret er åpningstiden mellom 1000 og 1700, og i vinterhalvåret er åpningstiden mellom 1000 og 1600.

Kew Gardens

Et besøk til den botaniske hagen Kew Gardens vil være en fantastisk opplevelse for den planteinteresserte. Her vil du oppleve uante mengde med planter. Kew Gardens er nemlig ansvarlig for en av verdens største plantesamlinger. Du finner den lokalisert mellom Richmond Upon Thames og Kew i den sørvestre delen av byen.

London Aquarium

Er du glad i havets skapninger, så bør du besøke Sea Life London Aquarium. Akvariumet har over 500 arter fordelt på mer enn 2 millioner liter med vann. London Aquarium byr et bredt utvalg av arter. Her finner du blant annet 40 haier fordelt på 12 ulike arter. Disse kan beskues langs akvariets berømte haivei. Her vil du faktisk kunne beskue haiene under føttene dine, hvilket kan være en skremmende opplevelse for mange av oss. I tillegg til haiene får du også anledning til å beskue pirajaer, piggskater, åler, pingviner, tropiske fisker, samt mye mer.

London Eye

Ønsker du å nyte en majestetisk utsikt over London, så er London Eye rette sted. London Eye er nemlig et gedigent pariserhjul. Med sine 32 vogner ruver det hele 135 meter over bakken på sitt høyeste. Dette gjør at du kan nyte en enestående utsikt fra toppen. Hjulet går kontinuerlig, hvilket gjør at av og påstigningen skjer mens hjulet er i bevegelse. Farten er imidlertid såpass lav at det ikke medfører noe problem. En runde tar omlag 25 minutter. Du finner London Eye på South Bank ved London Borough of Lambeth.


St. Paul’s Cathedral

Fra Londons høyeste punkt Ludgate Hill ruver den flotte St. Paul’s Cathedral over London. Katedralen er viet apostelen Paulus og hovedsetet til biskopen i London. Katedralen sto ferdigstilt i 1708 og har dermed en lang og ærverdig historie. Katedralen ble blant annet benyttet under bryllupet til Prins Charles og Prinsesse Diana i 1981. Med sin praktfulle kuppel og sine storslagne tårn må St Paul’s betegnes som et arkitektonisk mesterverk.

Buckingham Palace

Buckingham Palace er Londons turistmagnet nummer 1. Opprinnelig ble slottet oppført til hertugen av Buckingham i 1703. I 1762 overtok imidlertid Kongen slottet. Buckingham Palace er fremdeles hovedresidensen til den britiske monarken. På Slottsplassen utenfor hovedinngangen står en gigantisk statue av dronning Victoria. Det er mulig å få en omvisning inne på slottet, de fleste nøyer seg imidlertid med å overvære vaktskiftet utenfor.

Westminster Abbey

Westminster Abbey er Storbritannias kroningskirke og det siste hvilestedet for landets monarker. kirken er bygget i en gotisk stil og sto ferdig i 1517. Den har i dag status som kongelig kapell. Westminster Abbey er imidlertid svært stor, noe som medfører at den ofte blir satt i samme kontekst som Europas store katedraler. Ønsker du å beskue kirken på nært hold er en guidet tur å anbefale, da får du blant annet beskue gravstedene til landets tidligere monarker.

Westminster Palace

Det britiske parlamentet Westminster Palace er et enormt byggverk på Themsens vestbredd. Det er bygget i en sengotisk stil og er regnet som noe av det ypperste som noensinne er presentert innenfor denne stilarten. Westminster Palace rommer både underhuset og overhuset. Her finner du også det 98 meters høye klokketårnet med berømte Big Ben i toppen. Big Ben har en diameter på sju meter og benyttes blant annet som offisiell klokke i en rekke nyhetsmedier.

Legoland i Windsor

Det er ikke bare i Danmark en finner Legoland, London har sin helt egne utgave like ved Winsdor. Fornøyelsesparken er kanskje ikke riktig like stor som orginalen i Billund, men den byr allikevel på mye av den samme opplevelsen. legominiatyrer, tog, biler, båter, luftballonger, gullvasking, labyrinter, tømmerrenner og berg-og-dalbaner er noe av det som venter deg i den kjente fornøyelsesparken.

Tower of London

Byggingen av Tower of London startet allerede i 1078. Siden den gang har det blitt utført en rekke utvidelser og ombygginger. I løpet av historiens løp har Tower of London vært i bruk som både festning, fengsel og rettersted. I dag er Tower of London mest kjent som et museet hvor kronjuvelene blir oppbevart. Kronjuvelene har faktisk blitt oppbevart her nærmest sammenhengende siden 1303.

Thorpe Park

Thorpe Park er en av Englands aller største fornøyelsesparker. Her vil både store og små kjenne adrenalinet strømme gjennom årene. Parken er nemlig stappfull av berg-og-dalbaner, karuseller og andre heftige aktiviteter. Det er med andre ord bare å gi slipp på eventuelle hemninger og la seg forføre av elleville Thorpe Park.

Leave a Reply