Søker
Vennligst Vent

Lisboa

mar, 27 || No Comments |

Lisboa er foruten å være Portugals hovedstad også landets største og viktigste by. Den ligger vakkert plassert ved Atlanterhavskysten, og har gjennom historien alltid vært en av de viktigste havnebyene i Europa. Lisboa har imidlertid med tiden utviklet seg til å bli en «ordentlig» europeisk storby. Arkitekturen er storslagen, nattelivet intenst og shoppingen utmerket. Legger du storbyferien til Lisboa kan du med andre ord se frem til en storslagen ferie.

Shopping i Lisboa

Er du shoppingglad, så vil Lisboa sannsynligvis gi deg en positiv overraskelse. Lisboa er nemlig en storartet shoppingby. Kjøpesentrene er mange, markedene er spennende og butikkene varierte. Baixa og Chiado er helt klart de viktigste områdene for shopping i Lisboa, her ligger både butikkene og kjøpesentrene tett. De fleste av verdens ledende kjede og designbutikker er selvfølgelig godt representert i byen.

Jeronomioklosteret

Jeronomiklosteret er et arkitektonisk mesterverk fra 1500-tallet og Portugals fremste eksempel på Manuelinstilen. Det som kjennetegner Manuelinstilen er at den kombinerer gotisk arkitektur med rennesanse arkitektur. Klosteret ble reist for å hedre Vasco da Gama, og nettopp Vasco da Gamas grav finner en ved klosterets inngangsparti. Kirken og klostergården er andre attraksjoner det er verdt å få med seg. Klosteret holder dørene åpne hver dag, bortsett fra mandag.


Opplev havets skapninger i Oceanario

Oceanario er et av verdens største akvarier med over 1 million besøkende hvert eneste år. Oceanario inneholder nærmere 500 ulike arter. Herunder finner en blant annet djevelrokker, tigerhai, havskilpadder og pingviner. Akvariet er delt inn i fire ulike økosystemer. Disse skal simulere livet i Stillehavet, Det indiske hav, Antarktis og Atlanterhavet. Oceanario vil med andre ord være en fortryllende opplevelse for både store og små.

Besøk Museu Nacional de Arte Antiga

Museu Nacional de Arte Antiga eller Nasjonalmuseet hvis du vil, er en av Lisboas aller største severdigheter. Museet inneholder en mponerende samling av smykker, malerier og skulpturer. Nasjonalmuseet holder åpent hver dag bortsett fra mandag.

Leave a Reply