Søker
Vennligst Vent

Lefkas

jun, 11 || No Comments |

Lefkas eller Lefkada som den også blir kalt finner du lokalisert i det Joniske hav. Den greske ferieøyen har en befolkning på omlag 22.000 mennesker. Navnet har den fått på grunn av de kritthvite klippene på sydkysten av øyen. Lefkas betyr nemlig hvit på gresk. Disse kritthvite klippene er sammen med det asurblå havet med på og skape øyas idylliske atmosfære.

Praktfulle strender

Strendene på Lefkas er av særdeles høy kvalitet. På østkysten finner du de mest utbygde strendene, hvilket er naturlig i og med at det er her de fleste turistanleggene ligger. Disse strendene består for det meste av stein. Det er imidlertid strendene på vestkysten av øya som får en til heve øyebrynene. Disse er av en egen klasse og regnes blant Europas fineste. De mest kjente er nok Porto Katsiki, Kalamitsi, Agiofili og Eggremni. Nå er Lefkas ei forholdsvis lita øy. Du kan derfor bo på østsiden av øya, og benytte deg av leiebil for å besøke praktstrendene på vestsiden.

Sportslige aktiviteter på Lefkas

Er du av den sportsinteresserte typen vil du sannsynligvis elske Lefkas. Øya er nemlig et eldorado for både vindsurfere og kitere. Skulle du mangle erfaring i disse aktivitetene så finnes det flere skoler på øya, som mer enn gjerne lærer deg kunsten. For de som trives vel så bra under vannflaten som over, vil dykking og snorkling være foretrukne aktiviteter. Under vannskorpen åpenbarer det seg nemlig en praktfull verden, med mange spennende vekster og fiskearter.


Vær og temperatur

Lefkas har et typisk middelhavsklima med mye sol og lite nedbør under sommersesongen. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 26 og 28 grader. Hvor da juli og august måneden som regel er de varmeste. Skulle du ønske et litt mildere klima, bør du heller legge reisen på begynnelsen av sesongen, dvs mai eller helt på slutten av sesongen i oktober. Da er luften svalere med snittemperaturer på omkring 22 grader.

Leave a Reply