Søker
Vennligst Vent

Larnaka

jun, 11 || No Comments |

Med en befolkning rett i overkant av 50.000 mennesker er feriebyen Larnaka Kypros 3. største. Larnaka er en gammel by. Den ble grunnlagt omlag 1200 f.kr. Opp gjennom årene har persere, egyptere, romere, bysantinerne og osmanerne alle satt sine spor i området. St. Lazarus kirken og byens fort er begge synlige spor fra tidligere tider. I dag er Larnaka først og fremst et yndet reisemål for sydenturister på jakt etter sol og varme. Det ligger imidlertid fremdeles et historisk sus over byen. Noe byens besøkende får gleden av å oppleve.

Strender i Larnaka

Larnaka har en flott sandstrand på omkring 800 meter med tilhørende strandpromenade midt i sentrum. Her kan du leie både solseng og parasoll og nyte sola til fulle. Skulle du være i lekemodus så er det et rikt utvalg av aktiviteter på stranden. Vannscootere, bananbåter, tuber, parasailing og vindsurfing inngår alle i tilbudet. Rett over stranden ligger byens palmekledde strandpromenade. Dette er selve hovedåren i byen. Langs denne finnes et rikt utvalg av barer, butikker og restauranter.

Severdigheter

Med en såpass lang og rik historie er det ikke rart at byen er stappfull av severdigheter. St. Lazarus kirken midt i byen har spor helt tilbake til 900-tallet. Legenden sier at det var hit Lazarus kom, etter at Jesus vekte ham fra de døde. Det tyrkiske fortet fra 1605 kan også være verdt et besøk. Ellers finner du både et middelaldermuseum, et arkeologisk museum, et naturhistorisk museum og et paleontologisk museum i Larnaka. Det kan for eksempel være spennende å ta med barna på det paleontologiske museet, for å se på dinosaurene.


De bysantinske kirkene ved Troodosfjellet

Larnaka er et godt utgangspunkt for å besøke de ti bysantinske kirkene ved Troodos. Kirkene ligger idyllisk plassert ved troodosfjellet. Disse kirkene tilhører UNESCOS verdensarv og inneholder en unik kunstskatt. Her finner en blant annet fresco malerier og sjeldne ikoner. Kirkene er bygd i perioden 1000 til 1600-tallet. Den mest kjente av disse kirkene er Kykkosklosteret. Dette er nemlig Kypros rikeste og mest overdådige kloster. Velger du å legge turen til Troodos og Kykkosklosteret vil du i tillegg til rikelig med kultur og historie, få med deg en praktfull naturopplevelse.

Leave a Reply