Søker
Vennligst Vent

Reisetips Lanzarote

jun, 11 || Kommentarer er skrudd av for Reisetips Lanzarote |

Lanzarote i Spania

Nordmenn har i en årrekke lagt sin elsk på kanariøyene. Ferieparadiset Lanzarote er intet unntak i så måte. Øya ligger i Atlanterhavet, ca. 125 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Lanzarote er svært kjent for sin vulkanske natur og lokale arkitektur. Det er for eksempel bestemt at det på Lanzarote ikke skal bygges høye hoteller eller lignende som stikker seg ut. Noe som har ført til at øya på tross av mange besøkende har greid å bevare mye av sin intime og koselige atmosfære. De mest populære feriestedene på øya er Playa Blanca, Puerto Calero, Puerto Del Carmen og Yaiza.

Vulkanlandskap

Lanzarote har i løpet av sytten og attenhundretallet hatt en rekke vulkanutbrudd. Det siste så sent som i 1824. De mange utbruddene sammen med lite nedbør har ført til at landskapet på Lanzarote ofte blir sammenlignet med et månelandskap. Det kanskje aller vakreste området i så måte, må være nasjonalparken Timanfaya. Det kan også være spennende å utforske en av de mange grottene på øya. Mange av disse var en gang underjordiske elver av lava.

Strender

I likhet med de andre kanariøyene finner du også på Lanzarote flotte strender. De er kanskje ikke like imponerende som på Gran Canaria og Furteventura, men allikevel av svært god kvalitet. Langs feriestedene finner du en rekke langgrunne sandstrender med flotte strandpromenader. De mest populære strendene tilbyr også utleie av solsenger og parasoller, i tilegg til en lang rekke med vannaktiviteter som seiling, snorkling og vindsurfing.

Rancho Texas

Ønsker du et avbrekk fra sol og bad, så kan dyreparken Rancho Texas være et godt valg. Her kan du oppleve eksotiske dyr som tigrer, pumaer og reptiler av ulike slag. Det arrangeres også en rekke spektakulære dyreshow i parken med blant annet papegøyer, sjøløver og rovfugler. For de minste er det også anledning for både kanopadling og ponniridning.

Undervannssafari

En annen spektakulær utflukt er undervannssafarien i Puerto Calero. Her kan du få være med på en ubåtutflukt og oppleve den spennende verdenen som åpner seg under vann. Dette er en spennende opplevelse for både voksne og barn.

Bestill hotell

Bestill hotell på Lanzarote gjennom hotels.com

Comments are closed.