Søker
Vennligst Vent

Kreta

jun, 11 || No Comments |

Kreta omtales ofte av lokalbefolkningen som «den store øya». Ikke så rart med tanke på at Kreta er den største av de greske øyene og den femte største i Middelhavet. Tre ruvende fjellkjeder, flotte sandstrender, koselige olivenlunder og vakre villblomster er alle med på å bidra til øyas nydelige natur. På Kreta finner du reisemål som passer for alle. Du vil finne alt fra rolige landsbyer som Gerogioupoli, Agios Nikolaos og Kolimbari til typiske badesteder som Rethymnon og Platanias.

Shopping

Det er neppe shoppingen som er målet med reisen til Kreta. Det kan allikevel være greit å ha med seg noen suvenirer hjem. Da kan det være kjekt å vite at Kreta byr på mye god håndverkskunst. Her finner du blant annet flotte treutskjæringer, nydelige broderier og masse fin keramikk av høy kvalitet. Kreta er også kjent for sine gode lærvarer. I Chania finner du blant annet en gate som bærer navnet Lærgaten (Odhos Skridhlof).

Samariaravinen på Kreta

Samariaravinen er en imponerende ravine på hele 18 kilometer. Ravinen er ofte omtalt blant de mest imponerende juvene i hele Europa. Samariaravinen er lokalisert sørvest på øya. Den ble i sin tid dannet av en elv som rant mellom fjellene Volakias og Lefka Ori. Det finnes to innganger til Samariaravinen. Den nordlige inngangen er ved Omalos ca 1250 moh, mens den sørlige inngangen ligger like ved landsbyen Ayia Roumeli. Det finnes en rekke selskaper som arrangerer guidete turer for turister inn i Samariaravinen.


Ruinene ved Knossos

Knossospalasset er med sine 25.000 kvm det største av de Minoiske palassene som har blitt utgravd på Kreta. Det var fra dette palasset Kong Minos styrte sitt minoiske herredømme. En regner med at dette enorme palasset ble bygget i perioden 1700 år f.kr til 1400 år f.kr. Den minoiske sivilasjonen, var på dette tidspunkt en av verdens mest avanserte sivilasjoner. De hadde blant annet både rennende vann og et fungerende kloakksystem. Knossosruinene ble utgravd og til en viss grad gjenoppbygd av Sir Arthur Francis på begynnelsen av 1900-tallet. Er du interessert i kultur og historie bør du absolutt legge turen innom Knossos som ligger ca 5 kilometer fra Heraklion.

Vær og temperatur

Kreta er velkjent for sitt behagelige klima. I juni, juli, august og september ligger snitttemperaturen på mellom 27 og 29 grader. Hvor juli og august måneden som oftest er de varmeste. Ønsker du et mildere klima bør du heller legge reisen til mai eller oktober. Da er luften som oftest svalere, med snittemperaturer på omkring 24 grader celsius.

Leave a Reply